Home » Alte evenimente, Evenimente

Un nou eveniment cultural-științific la Piatra-Neamț

22 May 2019 0 Comentarii

 

 

În perioada 23-24 mai 2019 Complexul Muzeal Județean Neamț organizează o nouă manifestare cultural-științifică națională, cu participare internațională – prima ediție a Simpozionului Național „PETRODAVA”.

Evenimentul se va desfășura la Piatra-Neamț, în incinta Muzeului de Artă Eneolitică Cucuteni, a Muzeului de Istorie și Arheologie și a Muzeului de Artă.

Cele peste 80 de lucrări simpozionului – cu tematică diversă, prin intermediul cărora este pus în valoare patrimoniul natural și cultural național – vor fi susținute în cadrul mai multor secțiuni, corespunzătoare domeniilor de activitate ale instituției organizatoare: științe naturale, arheologie, istorie, restaurare-conservare, artă și memorialistică.

Manifestarea beneficiază de aportul a peste 100 de specialiști de la prestigioase instituții muzeale, universitare și academice din România, Republica Moldova și Germania.

Cu acest prilej va fi prezentat participanților și ultimul număr al revistei MEMORIA ANTIQUITATIS, ajunsă la a 35-a apariție în cei 50 de ani scurși de la lansarea sa.

Pe durata simpozionului invitații vor avea posibilitatea să viziteze numeroasele expoziții permanente și temporare găzduite de unitățile muzeale din Piatra-Neamț.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 23 mai, începând cu ora 11:00, la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.

 

Dr. Constantin Preoteasa

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.