Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Flora și fauna Masivului Ceahlău, Legendele Ceahlăului, Muzee, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Promovare Turistică, Trasee montane în Masivul Ceahlău
,

Mai mult decât un muzeu sau o expoziție: Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Ceahlău

7 February 2020 0 Comentarii

O incursiune în universul fascinant al Muntelui Ceahlău

Galerie foto:

Izvorul Muntelui este un loc deosebit de pitoresc în Neamț. Este locul de unde pleacă trei dintre cele opt trasee ale vestitului Munte Ceahlău, prevăzute pentru turiști.

Tot aici se află și Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Ceahlău, care este mai mult decât un muzeu. Este cu adevărat o incursiune în lumea Ceahlăului, o poveste fascinantă pe care turiștii o pot descoperi într-un mod inedit.

Astfel, Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Ceahlău de la Izvorul Muntelui este locul unde, înainte de a porni în drumeție pe Muntele Ceahlău, vizitatorii descoperă, prin tehnici interactive, secretele acestui munte străvechi. Rol de ambasador pentru vizitatorii care nu s-au decis încă să pornească pe unul din trasee spre platoul masivului, muzeul este totodată și o invitație deschisă pentru vizitatori de a reveni în zonă și a porni în drumeție pentru o experiență de neuitat.

Galerie foto:

Așa cum o ascensiune pe munte este o adevărată binecuvântare a tuturor simțurilor, tot așa muzeul are dotările necesare, prin care turiștii descoperă natura cu toate simțurile.

Centrul dispune de o sală tip cinema, unde turiștii au posibilitatea să vizioneze filme în format 2D și 3D cu privire la toate aspectele care fac din acest munte un loc cu totul special. Tot în acest spațiu, turiștii pot asculta la căști cele mai frumoase legende ale Muntelui Ceahlău. Și copiii găsesc aici o zonă de interes, ei au la dispoziție jocuri interactive de învățare non-formală, atât în interiorul centrului, cât și în exterior, în grădina din spatele muzeului.

Galerie foto:

Fotografiile sunt surprinse în cadrul Evenimentului de Fotografie, „Descoperă Ținutul Neamțului” decembrie 2019. Un proiect organizat de Consiliul Județean Neamț

Programul de funcționare: marți – duminică: 9:00-17:00; închis în zilele de luni.

Alte informații găsiți aici: http://www.ceahlaupark.ro/centrul-de-vizitare/

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.