Home » Alte evenimente
, ,

Concert extraordinar transmis online- „VACANŢE MUZICALE“ 2017

6 May 2020 0 Comentarii

ANSAMBLULUI FOLCLORIC „CINDRELUL – JUNII SIBIULUI”

Spectacol transmis online aici: https://www.facebook.com/events/2572221129657098/

 

 

 

 

 

Ziua a treia a “Vacanţelor Muzicale” din 2017 aducea, în seara zilei de 4 iulie 2017, în Piaţa Turnului unul dintre cele mai apreciate ansambluri folclorice din ţară – „Cindrelul – Junii Sibiului”.
Cea mai veche formaţie de dansuri populare a României, devenită patrimoniu universal, „Junii Sibiului”, a luat fiinţă în 1944, din iniţiativa maestrului coregraf Ioan Macrea şi s-a transformat, în mers, din formaţie de amatori, la început bărbătească, apoi mixtă. În calitate de ansamblu de amatori, „Junii Sibiului” a participat la numeroase competiții și festivaluri folclorice, organizate în țară și străinătate, iar valoarea ansamblului a fost recunoscută prin cele peste o sută de premii naționale și peste şaizeci de premii internaționale acordate de jurii de specialitate.
În anul 1992, Ansamblul „Junii Sibiului” se unește cu orchestra „Cindrelul” și primește statutul de ansamblu profesionist, în semn de recunoaștere a valorii corpului de dansatori și instrumentiști, precum și a bogăției și diversității repertoriului abordat. Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” este condus de directorul Dumitru Giurcă Notar, iar în anul 1999, ansamblul devine parte integrantă a Centrul Județean al Creației Populare, condus de Traian Rapiță, apoi de Ioan Dinu și din 2005, de Silvia Macrea, fiica maestrului Ioan Macrea.
În repertoriul ansamblului se regăsesc jocurile populare din Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea, din patrimoniul muzical-coregrafic european, toate prezentate în costume specifice.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.