Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Obiective turistice, Promovare Turistică
, ,

Explorează Neamțul, de fiecare dată o experiență unică!

28 May 2020 0 Comentarii

 

 

O călătorie online în județul Neamț îți va aduce mai aproape o vacanță de vis, chiar pe gustul tău, presărată cu momente de neuitat. Astfel, o aventură de neuitat în Neamț este la un click distanță:

 

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLEF-VH5n_vthye5MhZ2tqEkmrqm2WuynT

 

Fie că îți place să petreci timp în mijlocul naturii fermecătoare, că vrei te bucuri de activități de agrement sau să descoperi tradițiile și obiceiurile ancestrale dar și arta populară, fie că vrei să pătrunzi în atmosfera misterioasă a edificiilor vechi, a monumentelor istorice, a lăcaşurilor de cult, mănăstiri, schituri sau biserici ascunse tainic în frumusețea naturii, aici, la Neamț, ești binevenit!

Neamțul este ținutul cu 3 parcuri naturale protejate și 5 lacuri pitorești, unde poți admira grațioasele lebede care plutesc pe luciul apelor.

Galerie foto:

 

Aici, în Neamț, este locul unde descoperi muntele sfânt al românilor, Ceahlăul, învăluit în mister și spiritualitate, care se oglindește falnic în luciul celui mai mare lac antropic din țară, Lacul Izvorul Muntelui, denumit și „marea dintre munți“.

Locuri fascinante în orice anotimp sunt Cheile Bicazului, cu drumul șerpuind amețitor printre coloșii de piatră aruncați parcă în drum, dar și Lacul Cuejdel, un luciu de apă străpuns de trunchiuri de copac, înconjurat din toate părţile de pădure, o oază impresionantă de sălbăticie.

Galerie foto:

 

Arta populară ocupă un loc aparte în Neamț. Dacă vei cunoaște meșterii de aici și dacă vei intra în universul fascinant al muzeelor etnografice, dintre care unul dintre cele mai frumoase și interesante muzee din Moldova este Muzeului Etnografic Nicolae Popa din Târpești, atunci vei pătrunde în tainele acestui tărâm plin de farmec și vei înțelege și mai mult de ce Neamțul este un izvor nesecat de semnificații transmise prin arta populară, tradiții și obiceiuri pe care nicăieri în lume nu le mai găsești.

Galerie foto:

 

Tot în Neamț ai ocazia să intri în aventura bison safari în Parcul Natural Vânători, o destinație unică în țară, inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile, să practici alpinismul, să te bucuri de cel mai lung traseu de via ferrata, să zbori deasupra Neamțului sau să participi la competițiile montane, activitățile sportive pe apă sau să fii prezent la evenimentele și festivalurile care se desfăsoară de-a lungul anului în Neamț.

Galerie foto:

 

Cel mai întâlnit tărâm românesc în pagini de beletristică, Neamțul este și locul unde se găsesc toate cele patru mituri fundamentale ale românilor: mitul întemeierii, mitul jertfei şi al creaţiei, mitul mioritic şi mitul zburătorului, precum și vestigiile Culturii Cucuteni, cea mai strălucită civilizaţie preistorică a Europei.

Vino să descoperi aici un spațiu plin de farmec și de legendă, care atrage, captivează și vindecă! Vino la Neamț!

Galerie foto:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.