Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Obiective turistice, Promovare Turistică
, ,

Descoperă Neamțul, trăiește aventura!

3 July 2020 0 Comentarii

Ținutul Neamțului este locul în care toate frumusețile naturii se împletesc în chip armonios.

Aici găsiți orașul de la poalele Pietricicăi sau „Perla Moldovei”, vestitul Ceahlău, muntele sfânt al românilor, Lacul Izvorul Muntelui sau „marea dintre munți”, spectaculoasele Chei ale Bicazului supranumite „împărăția de piatră”, Ținutul Zimbrului, singura destinație din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel global. Tot în Neamț veți pătrunde în fascinantul univers al copilăriei eterne, chiar în casa povestitorului Ion Creangă sau vă veți delecta cu delicii culinare pentru toate gusturile și totodată veți descoperi din tainele meșteșugurilor populare.

Alte două atracții pentru turiștii care ajung în zonă sunt Cetatea Neamț, edificiul care nu a putut fi cucerit niciodată dar și Mănăstirea Neamț sau „Ierusalimul Ortodoxiei Române”, cel mai vechi așezământ monahal din Moldova, atestat în anul 1210.

Vino la Neamț să descoperi locuri de poveste, să trăiești aventura, să te bucuri de agrement: drumeții, escaladă, ture de caiace, parapantă, deltaplan, via ferrata, echitație, pescuit sportiv și de agrement, plimbări cu telegondola, schi, safari la zimbri și multe altele!

Evoluţia comunităţilor umane din acest spaţiu a contribuit la formarea celei mai strălucite civilizaţii preistorice a Europei, de care aparţine şi Complexul Precucuteni-Cucuteni-Tripolie.

Pentru toate aceste motive și multe altele care nu pot fi cuprinse în descrieri și sinteze, care povestite devin interesante și incită la pornirea în călătorie și trăirea propriei experiențe, pentru toate descoperirile și experiențele trăite aici de-a lungul timpului de către turiști, pentru locurile sale pitorești și oamenii săi deosebiți, Ținutul Neamțului este un izvor nesecat de frumusețe, de semnificații istorice, culturale, etnografice și spirituale.

Tot Neamțul este județul care deține indubitabil cele mai multe pagini de beletristică închinate de scriitori români sau străini vreunui meleag românesc.

Galerie foto:

Imaginile au fost surprinse în cadrul Evenimentului de Fotografie „Descoperă Ținutul Neamțului” organizat și finanțat de Consiliul Județean Neamț în cadrul a două ediții, octombrie și decembrie 2019.

Coronavirusul a aruncat industria turismului în haos, însă destinațiile de excelență se vor recupera, cu siguranță, după criză.

Te așteptăm în Ţinutul Neamtului să îl descoperi! Vă rugăm să urmați recomandările Comisiei Europene pentru turiști și călători: https://ec.europa.eu/commission/presscorner /detail/en/ip_20_854

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.