Home » .: Promovare Turistică :., Biserici, Evenimente, Mănăstiri, Obiective turistice, Pelerinaje la mănăstiri, Promovare Turistică
, , ,

9 iulie, o zi plină de semnificații la „Ierusalimul Ortodoxiei Române din Moldova”

9 July 2020 0 Comentarii

 

 Creștinii nemțeni cred în minuni, se roagă și cer ajutor Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț

Icoana Maicii Domnului, făcătoarea de minuni, este sărbătorită la cea mai veche şi însemnată aşezare monahală din Moldova, atestată în anul 1210, fiind denumită şi „Ierusalimul Ortodoxiei Române din Moldova”.

sursă foto: doxologia.ro

În urmă cu doi ani, mai exact pe data de 24 mai 2018, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a hotărât ca în fiecare an, pe 9 iulie, să proslăvească Sfânta icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț. Astfel, în semn de recunoștință și dragoste pentru Fecioara Maria, creștinii ortodocși din țară, dar mai ales cei din Neamț vin la mănăstire, se roagă și își amintesc de ajutorul și minunile înfăptuite de această icoană de-a lungul timpului.

Galerie foto:

Apărătoarea creștinilor și martoră a istoriei de șase veacuri a Moldovei

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamţ este o reproducere a icoanei pictate în mod miraculos pe un stâlp al bisericii din Lida (oraş din Țara Sfântă, de unde se trăgea și Sfântul Mucenic Gheorghe) reprezentând chipul Născătoarei de Dumnezeu. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită „Îndrumătoarea” a ajuns la Neamț în anul 1429. În acel an, icoana a fost primită în dar de către domnitorul Alexandru cel Bun, de la Împăratul Ioan al VIII-lea Paleologul.

Știind puterea și semnificațiile acestei sfinte icoane, părinții călugări de la Neamț i-au închinat acesteia, de-a lungul timpului, impresionante slujbe și privegheri, tipărituri ori cântări liturgice.

Galerie foto:

În anul 1816, la Mănăstirea Neamț, s-au tradus din greacă și s-au tipărit pentru prima dată în țară Canoanele Maicii Domnului sau Theotokarion, atribuite Sfântului Ioan Damaschinul, o capodoperă imnografică numită în Sfântul Munte Athos și „Cartea celor 1000 de laude ale Maicii Domnului”. Anul 1933 marchează un alt moment important la Mănăstirea Neamț, tipărirea cărții „Viața Preasfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu și istoricul sfintei sale icoane”.

Sursă Informații :

https://doxologia.ro/icoana-maicii-domnului-de-la-manastirea-neamt-martora-istoriei-de-sase-veacuri-moldovei

De asemenea, puteți citi : https://doxologia.ro/viata-bisericii/marturii/minuni-facute-de-sfanta-icoana-maicii-domnului-din-manastirea-neamt

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.