Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Evenimente, Promovare Turistică
, , ,

Wild Canoeing Tour 14 – 22 august 2020

24 July 2020 0 Comentarii

Din Ceahlău la Marea Neagră

 

 

O aventură pe apă: 10 canoe, 20 de persoane, 9 zile

Un proiect extrem de ambițios te așteaptă în Neamț!

 

 

Asociația Plai Verde în colaborare cu Asociația Green Ties, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Clubul Municipal Ceahlăul Piatra-Neamț au pus la cale proiectul Wild Canoeing Tour, o reproducere a drumului plutașilor. Până în anii 1950, când au început lucrările la barajul de la Bicaz, plutăritul era una din îndeletnicirile de bază ale localnicilor de pe Valea Bistriței, din Suceava și Neamț.

A doua zi, traseul va duce spre Lacul Bâtca Doamnei, în zona La Caiace din Piatra Neamț, apoi participanții se vor îndrepta spre Bacău, Adjud, Rezervația Naturală Pădurea Merișor, satul Nămoloasa, Șendreni, Isaccea. Traseul îi va conduce pe participanți și în Tulcea și Maliuc. În final, ruta va ajunge la Sulina și întregul eveniment va conține momente de camping, ski pe apă, jocuri distractive, muzică, dans și plajă la Sulina.

Sursa foto: Asociația Plai Verde

Alte detalii despre eveniment găsiți chiar pe pagina organizatorilor:

https://www.facebook.com/Wild-Canoeing-Tour-112327840539163/

Tel: 0720.754.144

Pe parcursul traseului, participanții vor vedea cum Bistrița se varsă în Siret, iar Siretul se varsă în Dunăre, vor admira fauna și flora și se vor bucura de natură, recreând Drumul Plutașilor.

Plutăritul pe valea Bistriţei a fost un punct de referință, un reper în ceea ce privește plutăritului din România. Astăzi, poveștile despre plutărit se mai găsesc în cărți și alte memorii scrise, rămase ca mărturie și doar turiştii ar mai fi interesaţi să facă o plimbare cu pluta pe Bistriţa.

 

 

 

 

Sursă foto: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.