Home » Alte evenimente
,

NEAMŢ ART FESTIVAL – spațiu deschis culturii

26 August 2020 0 Comentarii

Ateliere pentru copii și seri de spectacol în aer liber la Curtea Domnească din Piatra Neamț 3-6 septembrie 2020

Un proiect menit să revitalizeze viața social culturală mult afectată în această perioadă de pandemie

Începutul de toamnă va aduce la Piatra-Neamţ un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura, timp de patru zile: de joi, 3 septembrie şi până duminică, 6 septembrie.

La prima ediţie, NEAMŢ ART FESTIVAL va aduce în prim-plan muzica, prin cele patru evenimente excepţionale:

Recitalul susţinut de Luiza Zan şi JazzPar Trio (joi, 3 septembrie, ora 19:00)

Concertele-proiect marca Radio România Cultural – Flautul de aur (vineri, 4 septembrie, ora 19:00)

Pianul călător (sâmbătă, 5 septembrie, ora 19:00)

Vioara lui Enescu (duminică, 6 septembrie, ora 19:00).

Locul ales pentru acest amplu eveniment cultural este centrul istoric al municipiului – Curtea Domnească – loc tradiţional în care au loc anual marile sărbători muzicale aflate în organizarea Centrului: Festivalul „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ” şi Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul”.

Programul primei ediţii a NEAMŢ ART FESTIVAL este unul variat şi, speră organizatorii, foarte atractiv. Aflându-se la final de vacanţă, copiii vor fi în centrul atenţiei. Pentru ei se vor desfăşura zilnic, în perioada 3-6 septembrie, ateliere creative de caligrafie, pictură, modelaj lut, precum şi un spectacol de teatru de păpuşi. Tot cei mici vor fi beneficiarii unei lansări de carte, cea mai nouă apariţie la Editura „Nona” (componentă a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ) fiindu-le dedicată.

O figură aparte în cadrul acestui festival o va constitui artistul pietrean Laurenţiu Dimişcă, cel care îşi va aduce contribuţia artistică prin măiestria dovedită de ceva timp în domeniul street art-ului.

NEAMŢ ART FESTIVAL se doreşte a fi un proiect care să se repete şi anul viitor, Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ vizând permanentizarea acestui eveniment prin care să se realizeze atragerea interesului publicului larg pentru artă şi pentru promovarea municipiului Piatra-Neamţ ca un spaţiu deschis culturii.

Intrarea se face pe bază de invitație în limita locurilor disponibile.
Invitațiile se găsesc la sediul Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț,
str. Ștefan cel Mare nr. 3A. Relații la tel: 0233/214.026.

– Accesul participanților se va face controlat, căile de intrare/ieșire fiind separate.

 – Participanților le va fi verificată temperatura la intrare, aceasta fiind o condiție obligatorie de acces.

 – Nu este permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în zona de spectacole sau ateliere.

 – Accesul participanților va fi permis numai cu condiția purtării măștii (medicale/ non-medicale, acoperire nas și gură) care pot fi puse la dispoziție de organizator. Purtarea măştii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Persoanele care refuză purtarea măştii nu vor avea acces în acces în zona de spectacole sau ateliere.

 – Participanții trebuie să păstreze distanţa de minimum 1,5 m.

 – Participanții vor fi rugați să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool. Acesta va fi pus la dispoziție la intrare și în multiple alte puncte.

(MĂSURI DE SIGURANȚĂ pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.)

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.