Home » .: Promovare Turistică :., Obiective turistice, Promovare Turistică
, , ,

„Sânzienele” din Neamț vă colindă

23 December 2020 0 Comentarii

Patru tinere pasionate de muzica populară, alături de d-na lor profesor au dat naștere unui proiect deosebit, „Sânzienele”. De curând, solistele Alice Prundu, Bianca CrețuAndreea DâdăAlessia Huci și Georgiana Șerban Axinte au intrat în casele și inimile nemțenilor, dar și ale românilor cu interpretarea colindului „La poartă la Ștefan Vodă”.

Neamțul, în cântec și imagini

La sfârșitul lunii noiembrie, solistele au lansat un videoclip despre Neamțul pitoresc:

Ideea de promovare a Neamțului într-o interpretare inedită a stârnit rapid reacții de apreciere din partea publicului, iar participarea la un concurs s-a finalizat cu obținerea PREMIULUI I la secțiunea creație folclor, în cadrul Festivalului Internațional ” EURO MUSIC VISION”.

„Neamțule, ținut frumos” a captivat publicul, a stârnit interesul, iar la numai trei zile de la lansarea melodiei, „sânzienele”, cele cinci soliste ale proiectului, au fost invitate în direct și la Radio Iași, la emisiunea „Un cântec pentru fiecare “. Astfel, cântecul despre județul Neamț a răsunat în toată țara.

Piesa este rezultatul unui cumul de forțe și implicare, cu soliste tinere și talentate, Alice, Bianca, Andreea, Alessia, coordonate de d-na profesor Georgiana Carmina Șerban Axinte.

Versurile sunt scrise de Ghiță Dandu, care a reușit să suprindă, în text, cele mai importante obiective turistice, istorice și geografice ale județului Neamț. Maestrul dirijor profesorul Călin Corai a realizat aranjamentul orchestral, iar la filmarea clipului s-au alăturat dansatorii și orchestra Ansamblului „Floricică de la munte”.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.