Home » Alte evenimente

Ziua Unirii Principatelor Române

22 January 2021 0 Comentarii

După proiectul Eternul Eminescu, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ merge în continuare pe ideea că în momentele cele mai grele, cât şi în clipele cele mai înălţătoare, Biserica a fost mereu aproape de români. Astfel, pietrenii vor putea celebra Ziua Unirii Principatelor române, duminică, 24 Ianuarie (ora 11:00), la Biserica Adormirea Maicii Domnului (Precista I) din Piatra-Neamţ, alături de soliştii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”. Momentul omagial va fi completat de o alocuţiune pe tema Unirii susţinută de muzeograful Gheorghe Radu.

Membrii Ansamblului „Floricică de la munte” se vor deplasa şi în comuna Gârcina, acolo unde vor sărbători Ziua Unirii Principatelor alături de comunitatea locală. Spaţiul ales, numit de gârcineni Muntele, este unul special, cu tentă spirituală. Fiind cel mai înalt loc din zonă, cel mai aproape de Ceruri, este considerat ca fiind binecuvântat de Divinitate. Pentru acest al doilea moment sărbătoresc, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” beneficiază de colaborarea Primăriei şi a Consiliului Local Gârcina.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.