Home » .: Promovare Turistică :., Lacuri în județul Neamț, Obiective turistice, Promovare Turistică
, , ,

Momente unice pe lacurile din Neamț

5 February 2021 0 Comentarii

De ani buni, păsările de pe lacurile din Neamț oferă un spectacol inedit, farmecă privirea trecătorilor și îi opresc din drumul lor, pentru a le admira. Și pentru pasionații de arta foto-video, lebedele reprezintă un centru de atracție și interes.

Galerie: Fotografii surprinse în cadrul Evenimentului de Fotografie „Descoperă Ținutul Neamțului”

 

Încântați de splendorile de pe lacuri, aceștia se grăbesc să le surprindă frumusețea și gingășia, iar uneori au noroc de momente unice pe care le puteți urmări dacă accesați link-ul de mai jos, un concept vizual mothionARTthought, realizat de Brîndușa Balan:

 

Lacurile Pângăraţi, Vaduri şi Bâtca Doamnei sunt situate pe cursul mijlociu al râului Bistriţa şi reprezintă o verigă importantă în păstrarea biodiversităţii şi a habitatelor naturale pentru toată zona estică din continentul european.

În anii anteriori, păsările migratoare poposeau pe lacurile din Neamț doar iarna, însă specialiştii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului sunt de părere că acestea s-au adaptat foarte bine condițiilor de la noi și probabil nu vor mai pleca.

Alături de lebede mai iernează aici următoarele specii de păsări de apă: raţa mare, raţa sunătoare, corcodel mic, corcodel cu gât negru, corcodel cu gât roşu, ferestraş mare, ferestraş moţat, ferestraş mic, raţă sunătoare şi raţă moţată. În trecut, s-au demarat mai multe proiecte la nivel judeţean de conservare a zonei, în scopul cunoaşterii şi protejării acestor specii.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.