Home » .: Promovare Turistică :., Obiective turistice, Promovare Turistică, Uncategorized
, , , ,

Județul Neamț, în topul Destinațiilor Europene de Excelență, în mediul online

16 April 2021 0 Comentarii

 

Creșterea vizibilității Neamțului, pe plan internațional, singura destinație din țară situată la acest nivel

 

 

Dacă în luna februarie a acestui an, o analiză bazată pe date statistice arăta că, în anul pandemic 2020, Neamțul s-a clasat cu trei locuri mai sus față de anul anterior, în topul județelor din țară, privind sosirile turistice, o altă evaluare statistică, de astă dată la nivel internațional, clasează județul nostru în primele locuri, printre destinațiile EDEN, din punct de vedere al impactului și vizibilității, ca rezultat direct al promovării acestuia în mediul online.

Galerie foto:

 

Astfel, ca urmare a unei analize statistice de dată recentă, realizată de reprezentanții Asociației Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) pentru perioada 2020 și până în prezent, Neamțul ocupă primul loc pe Youtube, ca vizibilitate a canalului Visit Neamt, înregistrând o creștere a popularității de 84%. Canalul de Youtube a fost inițiat în anul 2009 de către Consiliul Județean Neamț și este administrat de atunci, printr-un proces continuu de promovare.

Puteți consulta graficul analizei mai jos:

Statistica de evaluare a vizibilității destinațiilor europene, incluse în analiza efectuată, ne oferă și mai multe motive de bucurie, deoarece Neamțul ocupă poziții fruntașe și în ceea ce privește vizibilitatea paginii de Facebook, în limba engleză, Visit Neamt, creșterea popularității acesteia fiind de 39,2%, în perioada analizată. Totodată, și numărul celor care urmăresc această pagină de socializare este în creștere, situând Neamțul pe a V-a poziție între Destinațiile Europene de Excelență, cu un număr de 30.594 de urmăritori. Și în ceea ce privește vizibilitatea la nivel global a Neamțului, acesta ocupă tot locul al V –lea, în clasamentul cu peste 60 de destinații incluse în rețeaua EDEN.

Foto:

 

Județul Neamț este membru în Asociația Destinații Europene de Excelență (EDEN) din anul 2018 și a fost gazda celei de-a 13-a reuniuni a rețelei în anul 2019, mai exact în perioada 10-12 aprilie. Atunci, aproximativ 100 de participanți din 27 de țări membre au venit la Neamț și au vizitat unele dintre cele mai atractive obiective din județ: Curtea Domnească din Piatra Neamț, Cheile Bicazului, Parcul Natural-Vânători Neamț, Mănăstirea Neamț, Muzeul Etnografic Nicolae Popa din satul Târpești, comuna Petricani.

Galerie foto:

Aderarea la rețeaua EDEN a permis destinației noastre să beneficieze de o promovare internațională, informațiile despre Neamț ajungând la milioane de turiști (+6,4 milioane), precum și în mass-media internațională (Forbes, Lonely Planet, Conde Nast, The Sun, National Geographic, Cosmopolitan) și totodată la profesioniștii din turism. Ca membru EDEN, județul Neamț este promovat de European Best Destinations, cel mai vizitat website pentru turismul din Europa.

Toate aceste rezultate vin, în mod firesc, în urma acțivităților și acțiunilor complexe de promovare a județului Neamț, a creării și actualizării permanente de conținut și produse turistice pe site-urile, aplicația mobilă și paginile de socializare administrate de Consiliul Județean Neamț, precum și a bunei vizibilități a acestora.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.