Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Obiective turistice, Promovare Turistică
, , , ,

Despre Neamț la Radio România Internațional

29 April 2021 0 Comentarii

Un interviu cu Adrian Niță, reprezentant Birou Comunicare, în cadrul Consiliului Județean Neamț, despre locurile pitorești, poveștile captivante, oamenii primitori și tot ce este mai interesant de văzut, de pătruns și descoperit în Neamț, un teritoriu magic în România frumoasă.

Motivele călătoriilor în Neamț?

Trasee culturale, trasee de drumeții, muzee interesante, care prezintă specificul cultural, istoria, dar și tradițiile străvechi ale locului, legende sau preparate culinare tradiționale vestite în întreaga țară și chiar peste hotare, toate acestea și multe altele pot fi găsite în Neamț.

O incursiune rapidă în Neamțul turistic aduce în atenție aspecte unice în țară: Piatra Neamț, municipiul reședință de județ supranumit și „Perla Moldovei”, Ceahlăul, muntele sfânt al românilor, barajul Bicaz și Lacul Izvorul Muntelui sau la „marea dintre munți”, Cheile Bicazului sau „împărăția de piatră”, Ținutul Zimbrului, singura destinație din România din top 100 destinații sustenabile la nivel global, fascinantul univers al copilăriei eterne, prin însăși Casa muzeu a îndrăgitului povestitor Ion Creangă, din Humulești, Cetatea Neamț, care nu a putut fi cucerită niciodată, dar și Mănăstirea Neamț, Ierusalimul ortodoxiei românești, cel mai vechi așezământ monahal din Moldova, atestat în anul 1210. De asemenea, tot în Neamț turiștii vor fi cuceriți de pitorescul lac Cuejdel, de tainele meșteșugurilor populare dar și de singurul muzeu Cucuteni din România, mărturie a faptului că evoluția comunităților umane din această zonă a contribuit la formarea celei mai strălucite civilizații preistorice din Europa, de care aparține și complexul Cucuteni, aspect, poate, mai puțin cunoscut de publicul larg.

Galerie foto:

Activitățile de agrement și evenimente inedite din Neamț ocupă și ele un loc important pe lista de interese ale turiștilor care ajung în zonă: via ferrata, schi, sporturi pe apă -caiace, hidrobiciclete-, pescuit, trasee de biciclete, zboruri cu parapanta și aparate ușoare, echitație și altele sunt experimentate de turiștii dornici de aventură și adrenalină.

Galerie foto:

Prin urmare, cadrul natural de o frumusețe aparte, care crează și posibilitatea desfășurării multiplelor activități de agrement, monumentele istorice și de artă, tezaurul etnofolcloric plasează județul Neamț între primele destinații din România, acesta atrăgând deja numeroși vizitatori români și străini.

„Tocmai de asta, Consiliul Județean, instituție care a devenit din ce în ce mai activă, mai implicată și mai apropiată de nevoile comunității locale, arată o deschidere în acest sens. Ambițiile actuale ale conducerii și ale echipei care se ocupă de turism sunt de a poziționa județul nostru între destinațiile de top ale României și de a oferi acestei zone o rezonanță internațională. Când spunem Neamț, ne gândim la un spațiu aparte, un teritoriu complex, cu extrem de multe resurse, un loc în care frumusețile naturii se împletesc în chip armonios cu istoria, tradiția și ospitalitatea oamenilor deosebiți din acest punct de vedere. Trecând la o analiză mai atentă, aș vrea să vă spun că județul nostru se situează în top în România, având cele mai multe mănăstiri din țară, fiind declarat destinație turistică de excelență la nivel european. Această poziție se datorează bogatului patrimoniu de care dispune și care se compune din numeroase arii naturale protejate, un număr de peste 530 de monumente istorice și stațiuni turistice atestate”, Adrian Niță, Consiliul Județean Neamț, un interviu pentru Radio România Internațional, martie 2021.

Interviul complet aici:

https://www.rri.ro/ro_ro/judetul_neamt_destinatie_de_vacanta-2633821

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.