Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică
, , ,

Safari cu zimbri în Neamț. Rezervări acum și prin Booktes!

8 June 2021 0 Comentarii

Experiența inedită la zimbri din Neamț este de curând și mai aproape de turiștii de peste tot din țară și din lume!

Astfel, întâlnirea cu zimbri poate fi rezervată cu minim 3 zile înainte de vizită, accesând și următorul link: https://booktes.com/bilet/safari-cu-zimbri sau direct la Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț: www.vanatoripark.ro și la numerele de telefon: 0233.206.001 sau 0233.251.060

Safari-ul cu zimbri se poate face cu o mașină de teren sau pe jos, observând exemplare aflate în sălbăticie sau în semilibertate. Cel mai scurt traseu durează 2 ore și dificultatea este medie. Desigur, pe lângă întâlnirile cu zimbrii, vizitatorii pot vedea și alte animale din fauna bogată a parcului natural, specii rare sau aflate pe cale de dispariție, cum ar fi: ursul brun, râsul, vidra, pisica sălbatică, cerbul carpatin, căpriorul și altele.

Activitate organizată de Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț

Durata aproximativă: 2 ore

Lungime traseu: 3,5 kilometri

Dificultate traseu: redusă

Punct de plecare/sosire: Centrul de Vizitare a Parcului Natural Vânători-Neamț

Venind în Neamț, turiștii beneficiază de o oportunitate unică, aceea de a observa cel mai mare mamifer terestru al Europei, la el „acasă”, Parcul Natural Vânători-Neamţ fiind prima locație din România în care zimbrul a fost reintrodus în libertate, la mai bine de două veacuri de la dispariția sa din sălbăticie.

Zimbrul, cel mai mare mamifer european de pe uscat poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, și la 640 de kilograme în cazul femelelor. Femelele trăiesc în turme, alături de pui, în timp ce masculii sunt solitari.

Inclus în prestigiosul „Top 100 destinații sustenabile”, Parcul Natural Vânători-Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Galerie foto:

Pentru a reduce perioada de adaptare și pentru a obișnui animalele în condițiile din libertate, înainte de a fi eliberate, zimbrii sunt ținuți într-un țarc de aclimatizare situat în apropierea Centrului de Vizitare. Țarcul este impresionant nu doar prin suprafața sa de 180 hectare, ci mai ales prin multitudinea de habitate întâlnite, pădurile pure de foioase, de rășinoase sau de amestec, unele din ele cu arbori mai bătrâni de 200 de ani. Plantele și expozițiile diferite, îmbinate cu poieni sau albii de pâraie, contribuie din plin la aspectul mozaicat, propice pentru obișnuirea zimbrilor cu mediul de libertate. De cincisprezece ani, în zona țarcului nu au mai existat intervenții umane, natura fiind lăsată să își urmeze cursul firesc.

La Centrul de Vizitare, turiștii primesc informațiile necesare care au rostul de a-i pregăti pentru lumea neștiută a zimbrilor. Însoțiți de un ranger al Parcului, cu echipament de teren, aceștia vor porni pe jos în aventura găsirii animalelor în țarcul de aclimatizare. Mare parte din traseu se suprapune cu potecile folosite de zimbri în căutarea hranei, astfel că vor putea fi observate urmele lăsate de acest animal, zimbrul, considerat și un „arhitect” al peisajelor. Pasarela suspendată, înaltă de 13 m, are și un rol educativ. De acolo, se poate vedea tot ce se întinde deasupra coronamentului. În anotimpurile mai răcoroase, turiștii pot surprinde prin pădure și zimbrii ce vin să mănânce.

Galerie foto:

Pe traseu există nu mai puțin de 10 puncte de interes în care rangerul însoțitor furnizează turiștilor informații suplimentare despre fauna și flora locului și despre interdependența dintre acestea și zimbri. Păstrarea liniștii nu este necesară doar pentru a ajunge cât mai aproape de zimbri, ci și pentru a auzi „glasul” pădurii, mereu altfel.

Situat în nordul județului, Parcul Natural Vânători-Neamț se întinde pe o suprafață de aproape 31 mii de hectare, din care peste 26 mii de hectare numai pădure, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Cuprinzând comunele Crăcăoani, Agapia, Vânători-Neamț și stațiunile Băltățești și Oglinzi, patru arii protejate -„Pădurea de Argint”, „Codrii de Aramă”, „Rezervația de stejari Dumbrava” și „Rezervația de zimbri Dragoș Vodă”-, Parcul Natural Vânători-Neamț adăpostește o diversitate de valori culturale, istorice și naturale.

Aici găsiți mai multe oportunități despre experiența în Ținutul Zimbrului: https://www.tinutulzimbrului.ro/

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.