Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Flora și fauna Masivului Ceahlău, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică
, ,

Frumuseți și atracții pe Masivul Ceahlău

19 July 2021 0 Comentarii

Dacă ți-e dor de munte, Ceahlăul poate fi escapada ta de vis în mijlocul naturii fabuloase, cu păduri adânci, jnepenişuri, pajişti alpine, hornuri, jgheaburi, brâne și multe altele, ca într-un mare și impresionant muzeu în aer liber.

Masivul Ceahlău supranumit Olimpul Moldovei este „muntele sfânt la dacilor” și „muntele rugăciunii”, cu exponate unice și legendare.

 

Ceahlăul, o uriașă insulă de floră și faună, se înalță, pe meleagurile Neamțului, ca o măreață cupolă a Carpaților de Răsărit și a întregului pământ moldav. Pe Ceahlău, privirea îți este fermecată fie de nemărginirea orizontului deschis, uneori chiar şi până la ţărm de mare, fie de dantela mirifică, copleşitoare, a colţilor, turnurilor, poliţelor şi pereţilor de piatră.

 

Având o înfățișare cu adevărat impunătoare, dată de masivitatea sa și dominând munții din jur, aidoma unei vechi piramide, Ceahlăul se zărește din mai multe părți ale Moldovei și Transilvaniei și este un munte impresionant cu istorie, spiritualitate, legende şi mister, despre care s-a scris mult în literatura română și în cea universală.

 

Cu numeroase atracții pentru turiști, Ceahlăul, muntele păstoritului și al rugăciunii, cu hram pe data de 6 august, Schimbarea la Față a Mântuitorului, este și singurul loc din lume unde se petrec două fenomene inedite: Umbra piramidei și Calea cerului, fenomene misterioase care apar în preajma acestei date.

 

Galerie foto:

 

Ceahlăul surprins în imagini video:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.