Home » .: Promovare Turistică :., Obiective turistice, Promovare Turistică
,

Curtea Domnească din Piatra Neamț

26 July 2021 0 Comentarii

 

Ctitorie moştenită de la Ştefan cel Mare și atestată documentar din anul 1491, Curtea Domnească din Piatra Neamţ, veritabilă efigie de nobleţe, un nucleu al celor mai importante hotărâri ale vremurilor istorice, astăzi, un ansamblu arhitectural de excepţie ce oferă vizitatorilor colecţii muzeale impresionante. Locația găzduiește și importante evenimente și festivaluri care se desfășoară în Piatra Neamț.

 

Muzeul de Etnografie, Piatra Neamț

Cu o arhitectură pitorească, muzeul prezintă publicului aspecte ale locuinţei ţărăneşti de pe Valea Bistriţei, costumul popular, principalele ocupaţii şi meşteşuguri din regiunea subcarpatică a Moldovei, precum şi muncile agricole.

 

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni

Unicat la nivel naţional, muzeu de istorie, dar şi de artă eneolitică, acesta adăpostește în prezent cele mai spectaculoase artefacte, veritabile obiecte de prestigiu, aparţinând Complexului Cultural Precucuteni-Cucuteni-Tripolie, din toate fazele şi etapele de evoluţie, de pe întregul său areal.

În fapt, Cultura Cucuteni este cea mai importantă, mai intens studiată și mai spectaculoasă civilizaţie preistorică europeană, iar muzeul, clădit pe la 1930, reprezintă îndeplinirea dezideratului mai multor generaţii de arheologi din Piatra Neamţ.

 

Muzeul de Artă

Muzeul valorifică patrimoniul creat de artiştii plastici nemţeni sau care au legături de suflet cu acest ţinut, precum C.D. Stahi, Aurel Băieşu, Lascăr Vorel, N. Milord, Clement Pompiliu, Iulia Hălăucescu şi deţine importante selecţii din opera acestora.

 

Biserica Domnească

Prin armonia formelor, biserica ilustrează pe deplin frumuseţea stilului de arhitectură moldovenesc din perioada ştefaniană.

 

Turnul clopotniţă – unicat în arhitectura ştefaniană

Turnul, devenit, în timp, simbolul oraşului, măsoară 19 m înălţime și a fost ridicat în anul 1499 de Domnitorul Ştefan cel Mare. În timp, Turnul a fost supraînălţat prin adăugarea unui foişor de foc, de unde se poate vedea întreaga urbe, iar în anul 1890 a fost aşezat ceasul care se păstrează şi azi.

 

 

Supranumit și „Perla Moldovei” municipiul oferă avantajele unei naturi unice, unde turiștii se pot bucura de o largă diversitate de activități de agrement, de la drumeții, plimbări cu telegondola, schi în sezonul de iarnă, sporturi pe lacul Bâtca Doamnei, călărie la baza hipică, până la ore de relaxare în Strandul Tineretului.

Piatra Neamţ are o bogată viaţă culturală, având loc anual evenimente și festivaluri de teatru, muzică şi arte plastice, fiind totodată și punctul de plecare spre rutele montane ce duc spre Durău, la poalele muntelui Ceahlău, ori spre Cheile Bicazului, fie spre Târgu Neamţ, pe drumul mănăstirilor.

Alte imagini cu Piatra Neamț și Curtea Domnească:

Una din cele mai frumoase depresiuni intramontane, de la limita Carpaţilor Orientali, este Municipiul Piatra Neamţ, aflat la confluenţa a două râuri, Cuejdiu şi Bistriţa și înconjurat de munţi – Pietricica (528 m), Cozla (650m), Cernegura (850 m) şi Cârloman (617 m).

Descoperă o Destinație Europeană de Excelență! Descoperă Neamț!

Trăiește aventura! Vino la Neamț!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.