Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Lacuri în județul Neamț, Obiective turistice, Promovare Turistică
, , , , , ,

La Caiace, într-un reportaj la TVR

29 July 2021 0 Comentarii

Oaza răcoroasă de la Piatra Neamț

„O plimbare pe lacul Bâtca Doamnei, aflat la marginea orașului Piatra Neamț, poate fi alegerea perfectă în zilele toride de vară. E nevoie doar de respectarea câtorva reguli și de curaj” așa a început un reportaj realizat de TVR weekendul trecut.

Dacă în anii trecuți, turiștii și localnicii optau pentru plimbări cu hidrobiciclete și caiace pe Lacul Bâtca Doamnei, de anul acesta oferta include și paddling-ul pe lac, atractiv și pentru cei mici.

Pe lângă activitățile de agrement atât de îndrăgite, lacul de la marginea orașului este o arie naturală spectaculoasă, înconjurată de păduri, care găzduiește exemplare rare de păsări.

În zonă, se poate practica și cilismul montan. Mulți turiști și localnici pornesc în drumeții până la ruinelele Cetății Petrodava sau vizitează mănăstirile din apropiere și satele din din împrejurimi pentru a admira peisajele pitorești.

Urmăriți un scurt material despre La Caiace, difuzat la TVR:

https://www.facebook.com/stiri.tvr.ro/videos/178398410945725

 

 

Locație pentru activități, manifestări și evenimente

 

 

Tot La Caiace este și locul unde, cât e vara de lungă și timpul frumos, se desfășoară activități pentru tineri, copii și familii.

Galerie foto:

Weekend-urile îi atrag pe turiști și localnici la malul lacului cu diverse evenimente și concerte cu artiști. Astfel de manifestații se desfășoară, de cele mai multe ori, și după lăsarea întunericului.

Galerie foto:

În acest weekend, 31 iulie- 1 august, TRADIȚIA va fi chiar la malul lacului, căci La Caiace se transformă într-un atelier de meșteșuguri, unde oricine va avea ocazia să experimenteze bucuria realizării obiectelor hand made, alături de artizani locali. Iar sâmbătă, la apus, Elena Shulea îi va încânta pe cei prezenți cu melodiile sale: „Pentru mine folk-ul este muzica sufletului copilăriei mele! Cânt dintotdeuna”, spunea, într-un interviu, artista nemțeancă.

Detalii evenimente:

https://www.facebook.com/events/175223691210004

https://www.facebook.com/events/337250081448039

Concert de muzică braziliană Mara Halunga & Cauê De Marinis Project

Pe data de 11 septembrie 2021, La Caiace propune, în premieră, o seară colorată, veselă, dar și ușor melancolică, trecând prin samba, MPB ( Música Popular Brasileira) și bineînțeles, bossa-nova, exclusiv în muzicala limbă portugheză braziliană.

https://www.facebook.com/events/341983150809584/?ref=newsfeed

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.