Home » Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Personalităţi culturale nemţene

POSTPREZENT: FESTIVALUL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ, 3 septembrie – 12 septembrie 2021

24 August 2021 0 Comentarii

 

FESTIVALUL DE TEATRU

PIATRA NEAMȚ

 

Ediția32

3 septembrie – 12 septembrie 2021

POSTPREZENT

 

 

 

 

Ediția32 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț se desfășoară în perioada 3-12 septembrie 2021.

Tema acestei ediții este POSTPREZENT, o invitație la reflecție asupra acestei perioade care ne pune în situația de a ne regândi valorile și comportamentele.

26 de spectacole | 7 țări | 55 de evenimente

Festivalul își continuă direcția curatorială, reflectată în selecția spectacolelor și evenimentelor din secțiunea națională, internațională, secțiunile „TT în Festival” și „Festival +”, adresându-se, în primul rând, comunității locale – spectatorii din orașele Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț.

Secțiunea națională reunește în special spectacole realizate pentru spații neconvenționale, în aer liber. Astfel, spații publice din cele trei orașe devin scene ale Festivalului.

Secțiunea internațională, denumită „Something to declare”, a fost regândită astfel încât să se adapteze acestui context în care mobilitatea este limitată. Artiști internaționali care activează în Belgia, Cehia, Germania, Kosovo, Moldova, Polonia și România au fost comisionați de către echipa curatorială pentru a crea o serie de lecture performances ce aduc în discuție teme ale realității globale de astăzi.

TT în festival prezintă patru montări în premieră ale unor texte originale, producții ale Teatrului Tineretului, din stagiunea „Ne vedem afară“.

Secțiunea Festival + cuprinde ateliere dedicate copiilor și adolescenților, lansări de publicații naționale și internaționale, vernisaje, proiecții de film, dezbateri, întâlniri cu artiștii în cadrul TT Talks.

Anul acesta, Festivalul acordă pentru prima dată Premiul „Cătălina Buzoianu“, celebrând astfel memoria unei regizoare de excepție, formatoare de artiști din spațiul teatral românesc, a cărei activitate din anii ‘70-’80 a marcat parcursul estetic al Teatrului Tineretului. În același timp, premiul își dorește să încurajeze solidaritatea între artiști din generații diferite și din diverse domenii artistice. Artistul Dan Perjovschi donează onorariul său (pentru realizarea, în cadrul Festivalului, a proiectului site-specific „Desen de intrare“) unui tânăr artist sau unui grup independent prezent în Festival. De asemenea, Juriul de adolescenți va acorda un premiu spectacolului considerat cel mai relevant pentru generația lor.

Vă invităm să descoperiți programul complet și alte informații despre Festivalul de Teatru Piatra Neamț 2021 pe site-ul Teatrului Tineretului  www.teatrultineretului.ro și pe pagina de Facebook Teatrul Tineretului Piatra Neamt.

De asemenea, pentru informarea dumneavoastră, puteți consulta și fișierele de mai jos:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.