Home » Alte evenimente

O impresionantă colecție de pești fosili oligoceni din Germania ajunge la Piatra Neamț

30 August 2021 0 Comentarii

Vă invităm să luați parte la conferința de presă organizată în data de 30 august a.c., ora 14.00 la sediul Muzeului de Artă Piatra-Neamț (în sala dedicată expoziției temporare O prietenie regală. Grigore Antipa și regii României) cu prilejul vizitei domnului dr. Martin Röper, directorul Muzeului din Solnhofen – Bürgermeister-Müller-Museum (Germania). Instituția muzeală germană va dona Muzeului de Științe Naturale Piatra-Neamț, în vederea cercetării științifice comparative, o colecție de pești fosili oligoceni de la Frauenweiler (Germania).

Amintim în acest sens că Muzeul de Științe Naturale din Piatra-Neamț deține cea mai importantă colecție de pești fosili Oligoceni din țară și una dintre cele mai importante din Europa, alăturându-se în acest fel colecțiilor similare din muzeele de la Darmstadt (Germania), Moscova (Rusia), Wroclaw (Polonia), Brno (Cehia), Viena (Austria), Paris (Franța).

În anul 2017 (aprilie –decembrie) instituția noastră a expus o parte din colecția de „Peşti fosili oligoceni din Piatra-Neamţ, Romania” în cadrul expoziţiei internaţionale „First Solnhofen Exbition of scientific fossils”, organizată de Bürgermeister-Müller-Museum, Solhofen, Germania.

Vă mulțumim și vă așteptăm!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.