Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Evenimente și proiecte inițiate de Consiliul Județean Neamț, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Promovare Turistică
, , ,

PRODUS în NEAMȚ, prima ediție a unui eveniment de succes

4 October 2021 0 Comentarii

Be Local, Buy Local! este semnificația unei economii locale sănătoase

Galerie foto:

PRODUS în NEAMȚ a fost târgul cu produse locale, aflat la prima ediție, organizat în perioada 1-3 octombrie 2021, care a celebrat toamna, care a strâns la un loc producătorii din Neamț și care a fost bine primit și chiar a stârnit admirația publicului prezent la eveniment.

Nemțenii dar și turiștii aflați în zonă sau veniți special din județele vecine s-au delectat cu cele mai gustoase preparate de la producătorii din județul Neamț, s-au bucurat de ritmurile muzicii populare, de dansurile și portul specific acestor ținuturi și au pășit într-o „Călătorie în Regatul Zimbrului”, cea mai recentă și extrem de apreciată prezentare în imagini a județului, care a fost făcută cunoscută, pentru prima dată, publicului prezent la eveniment.

Decorul deosebit de toamnă din cadrul târgului a fost, pentru cei prezenți, invitația specială la o ședință foto pentru colecția de amintiri nepieritoare.

Galerie foto:

Pe parcursul celor trei zile, publicul, adunat în număr mare, și-a declarat nemijlocit entuziasmul și bucuria pentru un astfel de eveniment.

Un feedback de la vizitatori, un reper important pentru organizatori:

„PRODUS în NEAMȚ bine ai venit, mult succes și viață lungă! Aveam nevoie de un asemenea târg al valorilor locale, al bucatelor alese ale Neamțului, al sprijinirii nemijlocite a economiei locale, a tot ceea ce trebuie să învețe comunitățile locale din sintagma deja renumită: Be Local, Buy Local!” . Astfel, mulți dintre participanții veniți la târg au declarat că orice comunitate are nevoie de astfel de inițiative și că evenimentul trebuie să devină o tradiție pentru nemțeni.

Consumăm produse locale și astfel încurajăm producătorii locali!

PRODUS în NEAMȚ, gustul ales al Neamțului!

Târgul a fost, de asemenea, prilejul lansării clusterului PRODUS în NEAMȚ, înființat pentru a aduce împreună producătorii locali, pentru a-i promova și a încuraja economia locală prin consumul produselor din Neamț, care sunt de cele mai multe ori mai gustoase și mai naturale decât cele din supermarket-uri.

Astfel, Be Local, Buy Local! – deja o sintagmă cunoscută – are la bază o filozofie a producătorului și a consumatorului local cu beneficii importante de ambele părți, cu scopul susținerii nemijlocite a economiei locale, cu avantaje directe și imediate pentru aceasta și pentru toți cei implicați la nivelul unei întregi comunități.

Dincolo de aspectele cultural-artistice, publicul prezent la eveniment a înțeles și a apreciat semnificația unui astfel de târg cu produse din Neamț, care sperăm să fie certificatul de naștere pentru un eveniment de tradiție.

Până în prezent, în Clusterul PRODUS în NEAMȚ sunt înscriși peste 20 de producători nemțeni, iar după prima ediție, care tocmai s-a încheiat, interesul de a se alătura și alții este foarte mare.

La finalul Târgului PRODUS în NEAMȚ, toți producătorii expozanți au fost premiați, felicitați și aplaudați de public la scenă deschisă.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Camera de Comerț și Industrie Neamț și Consiliul Local și Primăria Municipiului Piatra-Neamț.

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.