Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Lacuri în județul Neamț, Obiective turistice, Promovare Turistică
, ,

„Marea dintre munți”, o adevărată aventură

13 October 2021 0 Comentarii

Chiar înainte să se lase frigul aspru, într-o zi senină de octombrie, „marea dintre munți” din Neamț a fost surprinsă în imagini, o aventură pe apă și sub apă, „o întâlnire cu monștrii cu branhii și coloșii de beton”, o escapadă marinărească cu rețete pescărești, un reportaj realizat de TVR Iași.

Urmăriți în materialul filmat și o rețetă de storceag, savurată în largul lacului, în adierea vântului și mângâierea razelor de soare de toamnă senină și blândă.

„Peste un miliard de metri cubi de apă fac ca Izvorul Muntelui să fie cel mai mare lac de acumulare de pe râurile interioare din România. Îi ține piept un colos de beton. Construcția barajului Bicaz a durat 10 ani (1950-1960)

Peste 15.000 de oameni, specialiști, muncitori și deținuți politici au lucrat la ridicarea barajului, iar peste 18.000 de oameni au fost nevoiți să își mute casele de pe locul în care se află acum lacul Izvorul Muntelui. În total, 22 de sate de pe Valea Bistriței au fost strămutate înainte de construcția colosului de piatră, cu înălțimea de 127 de metri, care îl clasează pe locul trei între cele mai înalte baraje din ţară şi pe locul nouă în Europa.

Apă, munte, soare, pescăruși, ce poate fi mai plăcut și mai relaxant, decât să descoperi acest minunat loc din Neamț și să te bucuri de rețete gustoase, chiar în mijlocul naturii grandioase?!

Pe lac, poți face o plimbare în caiac, cu barca, șalupa, hidrobicicleta sau la bordul vaporașului Reșița, cel mai vechi din portul Bicaz, așa cum veți vedea și în materialul video.

Lacul te cucerește cu măreția lui, cu peisajele de vis ce îl înconjoară, cu imaginea masivului Ceahlău care se oglindeste în zilele senine în luciul apei, cu zona Baicului care e deosebit de pitorească sau Poiana Largului și viaductul de la Poiana Teiului, toate frumuseți ale Neamțului.

„De la Viaductul Poiana Largului și până în portul Bicaz sunt 35 de km de apă și munte.”

Vara, se organizează turul lacului în canoe și caiac și anual se desfășoară Bicaz Kayak Fest, un eveniment de amploare pe lac de la care puteți urmări imagini și în reportajul realizat de TVR Iași.

Detalii și imagini despre toate acestea găsiți accesând link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/tvriasi/videos/1908562199311727

 

Galerie foto:

Imagini foto realizate în cadrul Evenimentului de Fotografie, „Descoperă Ținutul Neamțului”, anul 2019

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.