Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Lacuri în județul Neamț, Obiective turistice, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică
, ,

Neamțul, destinația ideală pentru ziua îndrăgostiților

28 January 2022 0 Comentarii

V-ați făcut planurile pentru luna februarie? Neamțul poate fi destinația ideală pentru Ziua îndrăgostiților. Aici veți găsi oportunități de agrement și multe locuri frumoase de vizitat, astfel că puteți face din această zi una specială, cu amintiri pentru o viață.

În Piatra Neamț, centrul istoric este, pe lângă obiectivele de vizitare, și un loc romantic, dintotdeauna un punct de întâlnire al tinerilor și al îndrăgostiților. Curtea Domnească, monument istoric și ctitorie moștenită de la domnul Moldovei Ștefan cel Mare, atestată documentar în anul 1491, oferă turiștilor un ansamblu arhitectural deosebit, începând cu Turnul-Clopotniță, unul din simbolurile orașului, și continuând cu Biserica Domnească și cu cele trei muzee de renume în țară și chiar peste hotare și, totodată, semnificative pentru viața cultural-artistică a județului.

Galerie foto:

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, cu cea mai variată și bogată colecție din Europa care descrie cea mai importantă, spectaculoasă și intens studiată civilizaţie preistorică europeană: Precucuteni-Cucuteni-Tripolie. Muzeul de Artă valorifică patrimoniul creat de artiști plastici cu rădăcini nemțene și legături de suflet cu acest ținut, iar Muzeul de Etnografie prezintă turiștilor, în special, aspecte ale locuinței țărănești de pe Valea Bistriței dar și din regiunea Moldovei.

O plimbare cu telegondola oferă îndrăgostiților o privire pitorească, de ansamblu, asupra orașului de la poalele Pietricicăi, iar o plimbare pe malul lacului Bâtca Doamnei poate fi o opțiune la fel de romantică, cu peisaje de vis și spectacol oferit de grațioasele lebede pe luciul apei.

Galerie foto:

Pentru cazări și locații de servit masa în Piatra Neamț și în împrejurimi, puteți consulta lista pe site-ul nostru: https://www.viziteazaneamt.ro/cazare-neamt/cazare-zona-piatra-neamt/

 

În Neamț, puteți merge pe urmele zimbrului, o experiență inedită, un safari auto sau pedestru, asta dacă veți alege să ajungeți în Parcul Natural Vânători,

 

 

Aici, în Parcul Natural Vânători, vă veți bucura din plin de natură și sacralitate, Neamțul fiind județul cu cele mai multe mănăstiri și schituri.

Cazări în zonă găsiți aici: https://www.viziteazaneamt.ro/cazare-neamt/cazare-zona-targu-neamt/

 

Activități de agrement veți găsi pe pârtia de sănii și schi Durău Park, iar dacă vă tentează cu adevărat o priveliște romantică, „marea dintre munți” este locul ideal.

 

 

O deschidere fascinantă, chiar spre cel mai mare lac de acumulare de pe râurile interioare din România, o găsiți în Chirițeni, la Grădinile Romane, o pensiune clădită în stilul și spiritul numelui său grandios, chiar pe malul lacului. De acolo, puteți admira Ceahlăul, falnicul munte „vrăjit” sau, după cum îi spune poetul George Coșbuc în celebra sa poezie „Vara”, uriaşul „cu fruntea-n soare, de pază ţării noastre pus”.

Gazdele pensiunii vă așteaptă, căci sunt chiar în toiul pregătirilor pentru ziua îndrăgostiților și au de gând să vă ofere un weekend de vis, cu adevărat romantic, 2 nopți și 3 zile ca în povești, 11-13 februarie 2022.

Galerie foto:

Pentru mai mute detalii și rezervări, accesați pagina de facebook: https://www.facebook.com/gradinileromane

Alte cazări, în zonă:

https://www.viziteazaneamt.ro/cazare-neamt/cazare-zona-bicaz-ceahlau/

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.