Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Credinţă şi spriritualitate în Neamţ, Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Rute culturale
, ,

Neamțul, Destinația Săptămânii, pe pagina România Travel

11 March 2022 0 Comentarii

O premieră pentru turismul nemțean, un succes online

28 februarie- 6 martie 2022

Șapte zile, Neamțul a fost prezentat pe pagina România Travel, cu cele mai interesante aspecte ale sale, fără a le putea epuiza, însă așa cum este el: valoros din punct de vedere cultural, istoric, spiritual, unic, inedit, tradițional și inovator, în același timp, apoi sălbatic și aventuros dacă privim ariile sale naturale, grandioase și activitățile de agrement care aici, în Neamț, au un potențial remarcabil de dezvoltare.

Ziua 1

Neamțul, regatul zimbrului, te așteaptă să îl descoperi! Cu peste 50 de exemplare care trăiesc în libertate, Neamțul este prima destinație din România unde zimbrii au fost eliberați în păduri, încă din anul 2012 și tot singura din țară inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile, GreenDestinations, pentru al cincilea an consecutiv. De altfel, întreaga zonă Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț este una specială, unică în lume care, prin modul în care religia, istoria și cultura fuzionează perfect în cadrul natural și prin atenția care se acordă conservării naturii și biodiversități, ceea ce a condus la includerea acesteia pe lista indicativă pentru patrimoniul UNESCO al României.

V-am stârnit interesul? Atunci vă invităm să descoperiți minunatele comori pe care le ascunde destinația turistică Neamț

Dezvoltare în ecoturismul nemțean

Ziua 2

Ziua a doua a amintit, de la primele ore ale dimineții, că 1 Martie nu este doar sărbătoarea Mărțișorului, ci are o strânsă legătură cu leagănul copilăriei eterne și universale, care se află chiar la Humulești, în Neamț. 185 de ani s-au sărbătorit, chiar pe 1 Martie, de la nașterea genialului povestitor al românilor, Ion Creangă.

https://www.viziteazaneamt.ro/?s=casa+creanga&x=12&y=6

Conexiunea cu acele timpuri, cu frumusețea, simplitatea și farmecul universului evocat în „Amintirilor din copilărie” o puteți face într-un mod cât mai autentic, prin vizitarea unui splendid monument de arhitectură populară veche: Muzeul Memorial „Ion Creangă”.

Promovarea pe pagina România Travel continuat cu promisiunea că Neamțul reprezintă, cu fiecare călătorie, și experiența unui răsfăț culinar cu preparate tradiționale a căror faimă a trecut dincolo de granițele țării.

https://www.viziteazaneamt.ro/wp-content/uploads/2021/02/Gastronomie-in-Muntii-Neamtului_2pg_view.pdf

 

Ziua 3

Drumeții în parcuri și rezervații, safari cu zimbri sau escaladă, via ferrata, sporturi nautice sau zboruri cu parapanta, turismul de aventură din Neamț te va provoca să încerci cele mai diverse activități de agrement, iar gustul pentru mișcare, adrenalină și bucurie deplină ți se va insinua în suflet, creând premisele unor noi încercări și alegeri de libertate.

https://www.viziteazaneamt.ro/2018/09/14/de-la-pescuit-si-caiac-sau-calarie-la-via-ferrata-si-zbor-cu-parapanta-in-neamt/

Ziua 4

Povestea icoanelor făcătoare de minuni o poți descoperi la Neamț, județul cu cele mai multe mănăstiri din țară, în care puteți parcurge întreaga rută sau să vă opriți la doar una dintre acestea.

https://www.viziteazaneamt.ro/wp-content/uploads/2020/09/Ruta-icoanelor-f%C4%83c%C4%83toare-de-minuni-din-Neam%C5%A3.pdf

 

Ziua 5

 

Timpul liber te poate duce chiar pe malul lacurilor din Neamț pentru sporturi nautice și relaxare

https://www.viziteazaneamt.ro/?s=caiace&x=0&y=0

 

Ziua 6

Trei parcuri naţionale, cinci lacuri pitorești, Cheile Bicazului sau drumul șerpuind printre stânci, Ceahlăul, muntele sfânt din Neamț, despre care s-a scris o istorie de călătorii, de legende și povești, Cetatea Neamţ, monument medieval, cu o vechime de 7 secole, Lacul Cuejdel, un luciu de apă străpuns de trunchiuri de copaci, o impresionantă oază de sălbăticie și multe altele sunt motivele călătoriilor în Neamț, căci aici, universul este enigmatic şi generos, văzduhul se întrepătrunde cu apele şi sufletul omului cu înţelepciunea strămoşilor!

 

Descoperă Judeţul Neamţ, de fiecare dată o experiență unică!

 

Ziua 7

 Curiozitățile din Neamț au reprezentat punctul de atracție a turiștilor, căci nu mulți știu că istoria acestor locuri face referire la cea mai strălucită și mai studiată civilizaţie preistorică a Europei, aparţinând Complexului Cultural Precucuteni-Cucuteni-Tripolie sau că în Parcul Natural Vânători-Neamț se găsește peste un sfert din speciile de plante din România, fiind printre puținele locuri din Europa unde zimbrii mai trăiesc în libertate, iar întreaga arie naturală îmbină într-un mod unic valori reprezentative românești: credința, cultura și diversitatea faunei și a florei. Pentru toate acestea, Zona Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț este specială și a fost inclusă pe lista indicativă pentru patrimoniul UNESCO din România.

Tot pe aceste meleaguri, în jurul anilor ’70, au fost filmate peliculele românești „Frații Jderi” și „Ștefan cel Mare – Vaslui 1475”.

 

https://www.viziteazaneamt.ro/?s=zimbri&x=0&y=0

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.