Home » .: Promovare Turistică :., Muzee, Obiective turistice, Promovare Turistică
, , ,

Valori istorice excepționale în pământul Neamțului

24 March 2022 0 Comentarii

Promovare prin cercetare arheologică

Potențialul arheologic al Neamțului este o resursă cu totul aparte, a cărei importanță și cunoaștere trebuie să facă parte din preocupările actorilor implicați în turism pentru a trezi tot mai mult interesul turiștilor care vin să cunoască zona și în acest sens.

 

 

O creație în lut arată percepția femininului de acum 6500 de ani.

 

 

Una dintre provocările arheologiei actuale este studierea interdisciplinară.

 

Succesiunea stratigrafică dintr-un sit din Neamț, în care există niveluri de locuire din eneolitic și epoca bronzului, studiată și din perspectivă pedologică.

 

 

Inventarea ceramicii a fost un mare pas în evoluția omului, oferindu-i posibilități nebănuite până atunci. Modelarea vaselor de lut implică un meșteșug complex și interesant în același timp.

Orașul Târgu Neamț este recunoscut pentru patrimoniul arheologic valoros, iar în prezent, la Cetatea Neamț se desfășoară investigații geofizice, în premieră, datorită unei importante colaborării dintre Complexul Muzeal Național Neamț și Universitatea din Erlangen, Germania. Rezultatele vor aduce, cu siguranță, informații ce vor constitui repere semnificative pentru viitoare cercetări arheologice.

Și pentru că vremea frumoasă își face simțită prezența din ce în ce mai mult, Muzeul de Istorie și Etnografie își deschide porțile pentru elevi și studenți, în grupuri organizate, pentru o serie de ateliere de experimentare a trecutului.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.