Home » Alte evenimente

Expoziție de artă decorativă, la Biblioteca Județeană

27 May 2022 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în colaborare cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, organizează o atractivă expoziție de artă decorativă, în perioada 30 mai – 3 iunie 2022, în Sala Cupola. Vernisajul va avea loc luni, 30 mai 2022, cu începere de la ora 17:00. Lucrările sunt realizate de elevii claselor a XI-a și a XII-a, specializarea artă decorativă, prof. coordonator Corina Dănilă.

Expun: Teodora Antal, Eleonora Bălan, Alessia Damian, Daria Donciu, Luiza Pavelescu, Cristina Scripcariu  (clasa a XI-a), Sabina Aștefănesei, Alexandru Apatiei, Lucian Bașchir, Adelina Dumitrache, Miruna Morțe, Laurențiu Păr și Amalia Scurtu (clasa a XII-a).

„Expoziția cuprinde lucrări de mare sensibilitate, care au în spate concepte profunde precum globalizarea, consumerismul sau poluarea. Fiecare lucrare  este însoțită de o explicație, în care se va regăsi conceptul compozițiilor. Cu siguranță, înțelegerea va fi ușurată și curiozitatea stârnită. Lucrările de impact, de fapt, lucrările de atestat, cele care domină expoziția, au dimensiuni de 2,5 metri, 1,5 metri sau 1 metru, reprezentând o încununare a celor patru ani de studiu. Arta se simte și se interpretează prin trăirile proprii. Arta plastică nu e ceea ce am vrut noi, ca pictori, să așezăm pe pânză. Arta e ceea ce simte fiecare dintre privitori“, a explicat profesoara Corina Dănilă.

Partenerii evenimentului sunt Florăria Clipa Decorațiuni, Balad’Or A la Carte și MR. Print.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.