Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Promovare Turistică
,

Evenimentele verii în județul Neamț

15 June 2022 0 Comentarii

Se anunță o vară cu multă distracție în Neamț. Vă lăsăm mai jos doar câteva evenimente care urmează în Neamț cu link-uri către paginile de socializare ale organizatorilor:

În acest weekend puteți pătrunde în lumea înfățișată de piesa „VA URMA. Pe Planeta Oglindă”. De la 21:30 până la 22:40 sunteți așteptați la Teatrul Tineretului!

https://www.facebook.com/events/5629422337090930/5629422343757596

un spectacol de Gianina Cărbunariu

Cu: Emanuel Becheru, Nora Covali, Paul-Ovidiu Cosovanu, Cătălina Eșanu, Corina Grigoraș, Loredana Grigoriu, Gina Gulai, Ecaterina Hâțu, Maria Hibovski, Florin Hrițcu, Lucreția Mandric, Andrei Merchea-Zapotoțki, Mircea Postelnicu. Vârsta: 12+

Între 24 și 26 iunie nemțenii și turiștii sunt așteptați la Zilele Orașului!

Piatra Neamț 2022: PIATRA FEST

https://www.facebook.com/events/5407041262680260

Trei zile de sărbătoare cu evenimente cultural-artistice, Gala Generațiilor, festivalul gastronomic „Piatra Food Fest” și super concerte.

 

Dacă vă place zona de relaxare La Caiace din Piatra Neamț, vineri 24 iunie, veți avea parte de o noapte magică vindecătoare, cu incantații muzicale binefăcătoare ce vor invoca dragostea, sănătatea, abundența și fertilitatea. În sânul naturii, între apă și munți, în noaptea solstițiului de vară, veți fi purtați într-o călătorie sonoră magică, întru deschiderea cerurilor și bucuria de a simți raiul pe pământ. O seară de găsire a liniștii și de a fi, aici și acum, prin simțire și afundare în muzică.

Mai multe despre Sânziene Musical Spells cu NUD JAZZ DUO, pe pagina organizatorilor:

https://www.facebook.com/events/1054502891815176/?ref=newsfeed

La Caiace este un spaţiu în aer liber, amenajat în stilul spaţiilor „nature friendly”, este locul unde pietrenii, turiştii, artiştii, sportivii, fotografii se adună să îşi petreacă un timp preţios departe de oraş.

Pentru a fi la momentul potrivit acolo, puteți consulta programul pentru agrementul pe Lacul Bâtca Doamnei, închirieri caiace, canoe și hidrobiciclete:

Lansare de carte într-un cadru de vis: „Hangu, ținut de legendă în Neamț”, autor Liliana Pîntea, la Grădinile Romane

Garden Party la Chirițeni

sâmbătă 25.06, ora 16:00 la prima ediție de anul acesta!

Asocierea vinului cu mâncarea și socializare este pură plăcere dacă adăugăm o grădină imensă cu priveliștea spre și sunetul sublim al pianului.

Locurile sunt limitate.

În acordurile calde de pian&voce ale artistului Virgil Stefan Prispian ne vom bucura împreună de o atmosferă plăcută, completate armonios de preparatele bucătarului nostru și degustarea de vinuri Gramofon Wine.

Biletele se pot achiziționa online: https://bit.ly/3y0GfiU

Detalii eveniment aici: https://fb.me/e/2vXxCN7C9

Muzica apelor – saxofon cu Mary Ann Sax, tot La Caiace, 3 iulie, ora 18:00

https://www.facebook.com/events/751776315864978

 

Deschis în zona Bâtca Doamnei, La Caiace este un concept nou care vă propune programe de sport și evenimente inedite, gândite ca o alternativă de petrecere a timpului liber, pietrenii și turiștii putând alege dintre activități educative, culturale, sportive și de relaxare.

Strada de Piatra, Oameni pe Hogaş, ediția a 2 a, 2 iulie, de la 12:00-19:00, un eveniment caritabil, dedicat copiilor cu potenţial, dar fără resurse, din Neamţ care pune în valoare produse locale, jocuri, voie bună, muzică live și mai ales bucuria de a fi împreună și a povesti într-un cadru perfect, pe Hogaș, pe strada care, pentru o zi, se închide pentru mașini și se deschide pentru oameni.

https://www.facebook.com/events/825813508805409/

Un eveniment organizat de ROD – spațiu creativ și de învățare și AER (magazin cu produse locale zero waste)

Cupa Iacomi, 1-3 iulie 2022, Dor de Ceahlău

https://www.facebook.com/events/4898791066885370

Evenimentul reunește prietenii care iubesc natura, muntele, aventura. Peisajele fantastice de pe creste, cascadele, stâncile semețe, prospețimea aerului de munte, legendele străbune și căldura prieteniei vă așteaptă și în acest an. Respectăm tradiția de aproape 30 de ani și vă invităm la o plimbare pe munte, însoțită de folk și de competiții prietenești de orientare, cățărare, manifestări artistice cu specific montan și surprize, sperăm plăcute.

Vara acesta aduce mare bucurie pentru nemțenii și turiștii melomani. Astfel, după doi ani de pandemie, vin „Vacanțele Muzicale” între 3 și 9 iulie.

https://www.facebook.com/CulturaNeamt/photos/a.310936625707215/2619727858161402

Sub patronajul Consiliului Județean Neamț, Centrul pentru Arte și Cultură „Carmen Saeculare” organizează cea de a XLVII-a ediție a Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț. Vor fi șapte seri pline cu muzică de cea mai înaltă calitate, organizatorii căutând să satisfacă un număr cât mai mare de auditori. Publicul nemțean și turiștii care vor ajunge la Neamț vor putea audia muzică camerală, simfonică, de jazz, tango, muzică electronică, iar seara finală va aparține operetei, invitați fiind muzicienii de la Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” București.

Ca noutate, la Vacanțe Muzicale vor răsuna pentru prima dată cântece lăutărești. Deja celebrul Mihai Bogdan Simion va urca pe scena festivalului, alături de trupa „Lăutarii de mătase”, venind cu un întreg program de muzică lăutărească veritabilă.

În cadrul Vacanțelor de anul acesta se va desfășura, în perioada 3-7 iulie, master-classul de compoziție.

Ultimele cursuri de compoziție au figurat în programul Vacanțelor Muzicale în anul 1986, la ediția a XV-a (atunci, cursul de compoziție a fost coordonat de un nume greu al componisticii românești, Miriam Marbé, avându-l drept invitat de onoare pe celebrul compozitor român Roman Vlad, stabilit la Roma) și în 1988, cu Ștefan Niculescu și Pascal Bentoiu magiștri.

La ediția care va debuta pe 3 iulie, zece studenți ai instituțiilor de învățământ muzical superior din țară vor participa la cursul de compoziție, avându-i drept mentori pe dr. Diana Rotaru (București), dr. Alexandru Ștefan Murariu (Cluj) și dr. Irinel Anghel (București).

KULT Fest ajunge la Piatra Neamț, pe 30 și 31 iulie

https://www.facebook.com/kultfestro/

Un festival care a crescut, a făcut 5 ani, este mai prietenos și mai aproape de natură. Vă așteaptă într-o nouă locație și cu un program din care nu lipsesc zborurile cu aer cald, activitățile sportive, jocuri și spectacole pentru copii, ateliere pentru elevi și studenți, exerciții de relaxare, muzică ambientală, echitație, street food.

În august, turiștii de peste tot din țară și nemțenii care iubesc sporturile nautice sunt invitați la „Festivalul prieteniei” unde vor putea vâsli canotci 10+1 si concerte în perioada 12-14 august. Water Fest Ceahlău este festivalul de muzică și sporturi de apă, desfășurat la poalele Muntelui Ceahlău, pe malul Lacului Bicaz.

https://www.facebook.com/events/465558304915187

Dacă iubești apa, Competiția de canotci Rowmania Water Fest o să-ți dea toată satisfacția.

Green Ties the Band invită din nou artiștii pe scenă, alături de ei. Vă vor (în)cânta: KEMPES, Scarlet Aura, Fără Zahăr, Nightlosers, Emeric Imre, Z’band trupa tribut Vali Sterian.

Urmează și alte câteva surprize să fie anunțate la Water Fest Ceahlău. Mai multe detalii pe pagina https://waterfest.ro/

*Imagini și informații de pe paginile organizatorilor

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.