Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Lacuri în județul Neamț, Obiective turistice, Promovare Turistică
, , , ,

Agrement și locuri de poveste în Neamț

19 August 2022 0 Comentarii

Locuri de vis… de prin Neamț adunate

File de povești și legende vă așteaptă la Valea Celor Doisprezece, în Neamț!

În weekend, emisiunea „Poftiți prin țară!” va poposi chiar în sătucul acesta minunat din Dobreni, iar Nea Marin și încă 8 vedete vor face cunoscute tradițiile locale, meșteșugarii din zonă și faimoasa mâncare moldovenească.

Veniți în Neamț să descoperiți povestea care a creat satul vitejilor din trecut, unde puteți asculta cântecul păsărilor, unde sunteți răsfățați cu preparate tradiționale după rețete medievale, un loc unic unde prind viață timpurile străvechi în care oamenii erau fericiți, apropiați de natură și se lăsau ghidați de semnele ei!

Veniți să conținuați chiar voi povestea!

Și pentru că locul este unul cu totul special, de curând, în zonă, arheologii români au fost surprinși de o descoperire rară: un mormânt vechi de peste 2.500 de ani.

“Ne aflăm în faţa unei descoperiri arheologice foarte valoroase. Este surprinzătoare prezenţa acelor capete de ace în formă de elice, pentru că sunt piese rare la răsărit de Carpaţi şi mai ales că, până în prezent, pe teritoriul judeţului Neamţ, nu se cunosc astfel de descoperiri”, a declarat dr. Vasile Diaconu.

Conform echipei de arheologi, urmează etapa restaurării artefactelor descoperite, care vor aduce informaţii ştiinţifice valoroase despre obiceiurile funerare din perioada getică.

Întregul articol aici:

https://observatornews.ro/eveniment/descoperire-rara-in-judetul-neamt-un-mormant-vechi-de-peste-2500-de-ani-ia-surprins-pe-arheologii-romani-479614.html

Din seria preparate medievale pe care le puteți servi aici: purcel la jar, barabule cu brânză de burduf și usturoi verde și multe altele

Date de contact:

http://www.valeacelordoisprezece.ro/

tel. 0741 120 012

e-mail: [email protected]

Neamțul mai poate fi descoperit și la Pensiunea Perla Neamtului care organizează pentru turiști sejururi la prețuri avantajoase de minim 2 nopți/ 3 zile în zona Vânători-Neamț-Târgu Neamț care includ plimbări cu „trenulețul vesel” la mai multe obiective: Mănăstirea Neamț, Schitul Procov, Rezervația de Zimbri Dragoș Vodă, Peștera și Chilia Sfintei Teodora de la Sihla, Mănăstirea Secu, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Dobru, Casa Memorială Mihail Sadoveanu, Casa Memorială Ion Creangă, Cetatea Neamț, Muzeul Etnografic Vasile Găman și altele.

Tot aici, administratorii pensiunii ne asigură că vom găsi cele mai bune preparate din pește.

 

Detalii și rezervări la numerele de telefon: 0758.039.903/ 0754.293.419

Alte date de contact Pensiunea Perla Neamtului:

e-mail:[email protected]

site:perlaneamtului.ro

 

Alte povești nemțene veți descoperi și pe malul Lacului Izvorul Muntelui, unde evenimentele speciale din viață pot avea locații de vis, cum este Pensiunea Grădinile Romane, unde turiștii sunt cuceriți de priveliști de o frumusețe incredibilă și de servicii ireproșabile.

Pensiunea, cu deschidere la „marea dintre munți”, unde se oglindește maiestuosul munte Ceahlău, oferă posibilitatea practicării diverselor activități de agrement pe lac (ture de caiac, plimbările cu barca, romantic escape sau paddle boarding) și de trekking prin pădurile din apropiere, dar și tururi de ciclism în zonă.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.