Home » .: Promovare Turistică :., Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Obiective turistice, Promovare Turistică
,

Vă așteptăm la „Festivalul B Zone Folk România”, ediția a II-a, în zilele 10 – 11 septembrie 2022!

2 September 2022 0 Comentarii

Două zile de spectacole în aer liber, pe ritmuri folk, vă aduc la Târgu-Neamț, în Parcul Cetate!

B Zone Folk România este un concept cultural care aduce în inima Moldovei, la Târgu-Neamț, artiști din toată țara.

Urmează două zile în care iubitorii muzicii folk se vor bucura, iar cei mai nostalgici vor trăi emoțiile tinereții și vor putea fredona melodii cunoscute, alături de artiștii preferați.

Sâmbătă, vor evolua pe scena de la poalele Cetății Neamț:

Ducu Bertzi & Friends, Radu Gheorghe, Sorin Minghiat – In Memoriam Doru Stănculescu,

Maria Gheorghiu, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Mircea Vanca, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Ana Maria Filip, Copii și tineri din asociații culturale.

Duminică, șirul spectacolelor continuă. Pe scenă, în lumina reflectoarelor, vor urca :

Cenaclul Flacăra cu Andrei Păunescu și invitații săi, printre care Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas, Dan Vană, Cristi Buică, Gogu Vanghele, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Măgirescu,

Florin Săsărman, Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Mircea Vanca, Cezar Popescu, Daria Boghean, Copii și tineri în recital, reprezentând asociații culturale din județul Neamț

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Neamț în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamț și are ca scop să aducă muzica folk în atenția tinerilor, să reunească în fața publicului artiști naționali consacrați ai genului folk şi tineri artiști. În cadrul festivalului vor susține recitaluri copii și tineri interpreți din Târgu-Neamț și din zonă, vor avea loc întâlniri cu artiști ai genului, cu organizatori ai altor festivaluri și evenimente similare ale genului folk.

Prima ediție a Festivalului „B Zone Folk România“ a fost organizată în anul 2019 și s-a bucurat de un număr mare de spectatori, fiind intens promovat în mediul online și inclus în calendarul evenimentelor așteptate de iubitorii de muzică de acest gen, din toată țara. În ultimii doi ani, festivalul nu a putut fi organizat din cauza pandemiei.

Galerie foto B Zone Folk România, prima ediție:

Două zile de spectacole folk, în aer liber, pot fi, de asemenea, un bun prilej și pentru o  călătorie într-o zonă minunată a Neamțului, înțesată de obiective turistice, care prin frumusețea și semnificația lor istorică și culturală te provoacă să le vizitezi și să le descoperi, o zonă consacrată în lume, în care domnește zimbrul, în care găsești cele mai multe mănăstiri și schituri din țară și în care, dacă ajungi, vei simți o încărcătură deosebită, unică, ce vine de departe, din tradițiile ancestrale, din istoria, cultura și spiritualitatea locului.

De la Cetatea Neamț, la „Ozana cea frumos curgătoare” și Casa celui mai îndrăgit povestitor al românilor, Ion Creangă, de la muzee istorice, etnografice și alte case memoriale, până la mâncarea atât de gustoasă și renumită din părțile Moldovei, asezonată cu farmecul poveștilor și al oamenilor locului, călătoria în această parte a Neamțului va avea super-puteri. Va fi ca o fotografie sinestezică și pluridimensională, care îți va aminti nu doar că ai ajuns în zonă, ci cum te-ai simțit când te-ai aventurat, când ai vizitat, când ai gustat, ai mirosit, ai aflat.

Călătorește în Neamț, va fi semnificativ, memorabil, energizant!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.