Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Meșteri populari, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică
, , ,

Safari și EcoBrunch în Ținutul Zimbrului

15 September 2022 0 Comentarii

Vizite la muzee, case memoriale și la frumoasele mănăstiri și schituri din zona Neamțului, însă nu uitați să vă planificați un Safari cu zimbri și astfel să descoperiți și mai mult Ținutul Zimbrului, cea mai verde destinație din țară, recunoscută internațional și premiată anual începând cu 2017, pentru bunele practici de conservare, promovare și dezvoltare ale zonei. Aici domnește zimbrul din primăvara anului 2012, când au fost eliberați cinci zimbri, trei masculi şi două femele, Tinutul Zimbrului fiind acum și singurul loc din Europa în care acesta poate fi văzut în libertate, prin pădurile din zona Parcului, în semilibertate, în țarcul de aclimatizare şi în captivitate, în grădina zoologică Dragoș Vodă.

O specie, care în urmă cu 10 ani era pe cale de dispariție, este acum mândria pădurilor moldave în Ținutul Zimbrului, care se suprapune peste Parcul Natural Vânători-Neamț, găzduind peste 60 de zimbri în libertate, dintre care mai bine de jumătate au apărut pe lume în acest areal de aproximativ 31 de mii de hectare.

Un safari prin pădurile Neamțului îți dă ocazia să observi, să te apropii și să te bucuri de întâlnirea cu un zimbru adevărat de o tonă, pe care îl poți găsi prin parcul natural, ajutat de un ranger, pe jos sau cu mașina, în sălbăticie sau în semilibertate.

Cel mai scurt traseu durează două ore, iar dificultatea este medie. Desigur, pe lângă întâlnirile cu zimbrii, vizitatorii pot vedea și alte animale din fauna bogată a Parcului Natural Vânători-Neamț.

Știați că:

Arborii morți, în picioare sau căzuți la sol, constituie habitatul multor specii de insecte și ciuperci prezente în pădure. Insectele reprezintă o sursă de hrană pentru păsări, iar lemnul mort este un loc preferat de unele păsări sau mamifere mici pentru realizarea cuibului sau a adăpostului.

Poiana Zimbrului este un loc preferat de zimbri pentru păscut și scăldat. Spre deosebire de mistreț, zimbrul adoră locurile de scăldat uscate, unde se prăfuiește pentru a scăpa de tăuni și căpușe supărătoare.

În fiecare anotimp, dar mai ales toamna, producători locali, meșteri și artiști din Neamț își dau întâlnire la EcoBrunch în Ținutul Zimbrului, un eveniment cultural – gastronomic ce sprijină conservarea autenticității locale, promovarea destinației de ecoturism din județul Neamț – Ținutul Zimbrului, singura locație din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile din lume.

Astfel, pe 1 octombrie, organizatorii vă așteaptă la un festin în mijlocul naturii, într-o locație minunată: Pensiunea Agroturistică Casa dintre Pini, Agapia – Strada Pensiunilor, nr. 11.

Detalii privind tarifele experienței găsiți accesând link-ul de mai jos:

https://booktes.com/bilet/ecobrunch-in-tinutul-zimbrului-neamt?source=homepage_banner&fbclid=IwAR2HsP9e27cW7Gj6P97iUDE6nRcLGecUx5eTAYPudV_BCosHPxcP8zV_H4E

Evenimentul este organizat de Asociația Ținutul Zimbrului, Pensiunea Agroturistică Casa dintre Pini, împreună cu partenerii locali, cu sprijinul Asociației My Transylvania și Booktes.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.