Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Promovare Turistică
, , ,

O nouă poveste urmează să se contureze în Neamț

11 October 2022 0 Comentarii

Zbor de agrement, școală de aviație, toate categoriile de zboruri și activități aeronautice

Doi frați sunt pe cale să își împlinească un vis măreț: să practice, aici la Neamț, aviația privată, cu tot ce presupune ea. Astfel, un nou aerodrom, de astă dată la Timișești, se va deschide în primăvară sau chiar în vară, depinde cât de repede vor reuși cei doi frați, pasionați de zbor, să pună la punct toate aspectele de infrastructură care sunt necesare.

De la o carieră sigură și bine plătită în pilotajul de linie, la aviația privată

Absolvenți ai Academiei de Aviație Civilă, cei doi frați au declarat că s-au pregătit să devină piloți comerciali de linie, însă au ales calea mai dificilă, poate una plină de riscuri și provocări, dar care le oferă mai multă libertate și o satisfacție pe măsură, aviația privată.

Tineri și entuziaști, cei doi frați au solicitat, anul trecut, Consiliului Local Timișești, concesionarea unui teren pentru construcția unui aerodrom privat. Prezent în şedință, Ilie Botez, unul dintre frați și reprezentantul SC White Wings Flu Club SRL, a explicat că au nevoie de teren pentru a pune bazele unei școli de zbor și a unui aerodrom de mari dimensiuni, pentru a opera diferite zboruri, în condițiile în care dispun de finanțare pentru construirea hangarelor și achiziționarea de noi aeronave și chiar una de dimensiuni mai mari pentru transport și în viitor chiar taximetrie.

Cei doi piloți au toate premisele și atuurile să-și vadă împlinit visul lor cel mare și astfel să scrie o nouă istorie în Neamț. Tinerii declară că au susținere din partea Autorității Aeronautice din România să pună bazele unei școli de zbor și a unui aerodrom, aduc un suflu nou, diferit de ceea ce se întâlnește în țara noastră, sunt deschiși, primitori și disponibili pentru orice fel de colaborare. Mai mult, cei doi își îndreaptă atenția în special către generațiile tinere pentru a-i inspira și a le împărtăși pasiunea pentru aviație.

„Țara noastră încă este în faza incipientă în ceea ce privește aviația privată, dar noi putem vedea un viitor strălucit”, au mai declarat cei doi frați.

 

O altă școală de zbor din Neamț este Aviasport:

Drumeții în zbor și cursuri de pilotaj în Neamț

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.