Home » Alte evenimente

VIOLONCELLISSIMO – Clasic la puterea a treia: EUFORICA!

13 October 2022 0 Comentarii

Ediția a IV-a a turneului VIOLONCELLISSIMOClasic la puterea a treia, supranumit anul acesta EUFORICA, susținut de Marin Cazacu și ansamblul cameral „Violoncellissimo”, va ajunge și la Piatra-Neamț, în ziua de 16 octombrie 2022, ora 17:00, sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.
Este deja cunoscut faptul că cei care ascultă „Violoncellissimo”, pleacă de la concerte plini de entuziasm. Așa că supranumele de anul acesta, Euforica, nu este deloc întâmplător: „De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri”, spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

Turneul național Violoncellissimo 2022 a ajuns deja la jumătate. Publicul din orașele țării cunoaşte, prin acest turneu, toate mijloacele de exprimare ale violoncelului, descoperă frumuseţea muzicii şi pasiunea artiștilor pentru această profesie. Violoncelistii ansamblului, împreună cu profesorul și mentorul lor, Marin Cazacu, îi așteaptă pe melomani cu piese de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, cu valsuri, marșuri și cu lucrări de Beethoven și Mozart în variantă rock.  

Intrarea se face pe bază de invitație emisă de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, prețul unui loc fiind de 20 lei. Acestea pot fi ridicate de la Secretariatul instituției, strada Ștefan cel Mare, nr. 3 A, Piatra-Neamț, telefon: 0233.214.026.

„Violoncellissimo” este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul „Cellissimo”, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto).

Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

PROGRAM MUZICAL

  • Astor Piazzolla – Oblivion și Libertango
  • Jacques Offenbach – Can Can
  • Johann Schrammel – Marș
  • Dimitri Şostakovici – Vals
  • *** – Suită folclorică românească
  • Radu Sinaci – Tribute to Mozart
  • Radu Sinaci – Beethoven Rocks…
  • Saint Saens / Radu Sinaci – Bacchanale
  • Sabin Pautza (arr.) – The Final Countdown
  • Mozart/Say – Alla Turca Jazz Rock

 

Urmăriți spotul de promovare Violoncellissimo 2022 mai jos:

https://youtu.be/0Wd3e8ADuN0

Site oficial: www.violoncellissimo.ro

http://clasiclaputereaatreia.violoncellissimo.procontemporania.ro/

 

_ _ _

Partener principal: BRD Groupe Société Générale

Cu sprijinul: JTI, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Alliance Healthcare

Producător: Pro Contemporania

Coproducatori: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Parteneri culturali: Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Primăria Sinaia, Filarmonica din Oradea, Filarmonica din Arad, Filarmonica din Sibiu, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica din Ploieşti, Centrul pentru Cultură și Arte   „Carmen Saeculare” Neamț, Sala cu Orgă din Chişinău, Centrul Municipal pentru Cultură George Coșbuc din Bistriţa, Primăria Bistriţa, Opera Maghiară de stat din Cluj Napoca, Centrul cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Primăria Deva, Fundația Prietenii muzicii – Serafim Antropov, Filarmonica din Ploiesti

Parteneri media: Mediatrust, România TV, Liternet, Agenţia de carte, Observator cultural, The Culture Hub, Smart FM, Viewfinder Solutions, The Culture Club

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.