Home » .: Promovare Turistică :., Circuite turistice, Promovare Turistică

Toamnă în Cheile Bicazului și Valea Bicăjel

26 October 2022 0 Comentarii

„Toamna este o simfonie, artă vie, în mii de culori“ Valeria MAHOK
„Cei care cred că frunzele căzute au murit, nu le-au văzut niciodată dansând cu exaltare în bătaia vântului, toamna.” Shira TAMIR

Tonuri tomnatice și multicolore îmbracă peisajul cu pereţi stâncoşi înalți de sute de metri care parcă se întâlnesc în înaltul cerului, făcând și mai frumoasă una dintre cele mai spectaculoase și mai căutate zone ale României: Cheile Bicazului din Neamț.

Drumul în serpentine, care traversează zona, pleacă din satul Bicazu Ardelean și se termină la intrarea în stațiunea Lacul Roșu, fiind străbătut de formațiuni stâncoase impresionante: Piatra Altarului – 1120 m, Piatra Pinteștilor – 847 m, Piatra Arșiței – 835 m, Piatra Surducului, Poarta de Piatra și Polițele Bardosului.

Cheile Bicazului, cu drumul care șerpuiește printre stânci și care unește Ardealul de județul Neamț, reprezintă capodopera râului Bicaz și a afluenților săi care au creat de-a lungul timpului un canion în munți, formând pereți stâncoși cu peșteri și avene spectaculoase.

Galerie foto:

 

18 trasee turistice montane străbat acest monument al naturii cu peisaje unice. Detalii despre drumețiile pe care le puteți face în zonă, găsiți tot pe site-ul nostru:

Cheile Bicazului – Ghid Turistic

 

Colţ de rai ascuns după impresionantele stânci este și Valea Bicăjelului. De-a lungul ei se află un sat de munte pitoresc cu păşuni alpine şi căsuţe tradiţionale răsfirate pe culmile din jur, iar toamna, cu magia ei de culori, transformă locul într-un tablou cu totul deosebit. Iată și imaginile:

Galerie foto:

 

Din Cheile Bicazului, de la Podul Ungurilor, turiștii pot parcurge un alt traseu uimitor de aventuros spre Cheile Bicăjelului.

Mulțumim pentru imagini, Iulian Radu!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.