Home » Alte evenimente
, ,

Tradițiile Neamțului la Toamna Românească în Italia

26 October 2022 0 Comentarii

Tradițiile, meșteșugul, portul și cântul popular ale Neamțului au fost promovate în localitatea italiană Villa Nova Di Guidonia din regiunea Lazio, la prima ediție a Festivalului „Toamna Românească”.

Spectacol și multă voie bună au adus reprezentanții Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț care prin cântec, joc și micile bijuterii ale artei populare etalate la eveniment, i-au introdus pe vizitatori, italieni și etnici români, în lumea de poveste a Neamțului.

Galerie foto:

Evenimentul s-a desfășurat în zilele 22-23 octombrie 2022 și a fost organizat de Asociația pentru Identitatea Românească, în parteneriat cu Primăria Guidonia Montecelio, Ambasada României, Guvernul României – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Consiliul Județean Neamt, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Televizunea TV Neamț și Asociațiile Centrul Român pentru Integrare si Tradiții Italia, Politeia Roma, Vocea Românilor Vastesi, ACAR – Asociatia Cuore e Anima Romena.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.