Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Promovare Turistică
, ,

Concerte și evenimente specifice sărbătorilor de iarnă

12 December 2022 0 Comentarii

Stagiunea artistică 2022-2023 din cadrul parteneriatului dintre Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, aduce în fața publicului nemțean tradiționalul Concert de colinde.Protagoniști vor fi membrii Ansamblului de Muzică Tradițională „Icoane Moldave”, pregătit muzical de conf. univ. dr. Delia Stoian-Irimie și de cca. drd. Ioana Alexandra Munteanu. Evenimentul se va desfășura miercuri, 14 decembrie 2022, ora 18:00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț. Intrarea este liberă.

Tot miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 17:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va găzdui concertul POVESTE DE CRĂCIUN, al cărui protagoniști vor fi grupurile vocale ale clasei de canto tradițional de la Școala Populară de Artă Piatra-Neamț (prof. Georgiana Șerban Axinte) – „Floare de colț, „Mugurașii din Ghindăoani și „Sânzienele” (intrare liberă).

 

În organizarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculareˮ Neamț, joi, 15 Decembrie 2022, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamț, începând cu ora 17:00, va avea loc spectacolul „Fluturi iernatici cu praf de colindeˮ. Participă Clasa Canto – muzică ușoară din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, Grupul „Happy Kidsˮ (ambele coordonate de prof. Paula Ghivirigă), Clasa de actorie a Școlii Populare de Arte Piatra-Neamț (coordonator, actrița Maria Hibovski) și, ca invitați speciali, membrii Clubului „Ray’s Danceˮ. Intrarea este liberă.

Duminică, 18 Decembrie 2022, începând cu ora 17:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț se va desfășura spectacolul COLIND PRIN SUFLET DE COPIL. Pe scenă va urca îndrăgitul interpret Grigore Gherman, alături de Clasa de dans popular a Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț și Ansamblul folcloric „Comorile Neamțului (intrare liberă).

 

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 18:00, pietrenii sunt invitați la un eveniment aparte – CRĂCIUN MULTIETNIC. La Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț vor performa Ansamblurile „Niki al Comunității Elene Piatra-Neamț, „Steluțe vesele al Comunității Lipovenilor Ruși, „Comorile Neamțului și „Brâul roșu din Piatra-Neamț (relații la Secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor, telefon: 0233.215.278);

 

Marți, 20 Decembrie, 2022, ora 17:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, va avea loc concertul Ansamblului „Nemțișorul” (coordonat de Laurențiu Marian) și Ansamblului folcloric „Brâul roșu” (coregraf, Cătălina Dumitrachi), sub genericul SCOLI, MĂTUȘĂ, DIN PĂ’CEL. Intrarea este liberă.

 

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 17:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va fi gazda spectacolului DESCHIDE-NE, GAZDĂ, POARTA! În fața publicului vor evolua Ansamblul folcloric „Floricică de la munte și Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan Vodă, din localitatea Căpriana, Republica Moldova (preț bilet: 20 lei, la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).

 

A doua zi, joi, 22 Decembrie 2022, de la ora 17:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va avea loc CONCERTUL EXTRAORDINAR DE COLINDE. Protagoniști: membrii Coralei bărbătești „Armonia (preț bilet: 30 – Zona C, 40 – Zona B, Zona A – 50 lei; relații la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).

 

Marți, 27 Decembrie 2022, publicul va putea urmări evoluția invitaților la FESTIVALUL DE DATINI ȘI OBICEIURI DE IARNĂ „STEAUA SUS RĂSARE. De la ora 16:00, va avea loc Parada Alaiurilor (pe bulevardele din centrul municipiului Piatra-Neamț). Spectacolul care cuprinde demonstrațiile grupurilor participante va începe la ora 17:00, în Piața Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț.

Odată intrați în anul 2023, pe 15 Ianuarie, vă invităm la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, la evenimentul ETERNUL EMINESCU. Publicul va putea asista la recitalul poetic susținut de actrița Lamia Beligan (relații la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).

 

În semn de apreciere și recunoaștere, Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” a fost invitat și va participa, duminică, 18 Decembrie, în  Piața Constituției din București, la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur”, un amplu eveniment cultural artistic care are invitați de pe întreg cuprinsul României și artiști români din Republica Moldova și Ucraina.

 

 

 

 

Proiectele artistice sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.