Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică
, ,

Stațiunea Durău, în Top 10 Destinații turistice FIJET România

2 March 2023 0 Comentarii

Poartă spre Masivul Ceahlău, cu o dezvoltare accelerată a agrementului în ultimii ani și cu un drum pitoresc ce traversează Parcul Național Ceahlău, Stațiunea Durău din județul Neamț a fost de curând inclusă în Top 10 destinații turistice, proiect lansat anul trecut de Clubul Presei de Turism FIJET România.

Încă necunoscută suficient de turiștii români și mereu surprinzătoare, mai ales pentru cei din afara țării, stațiunea Durău își merită locul în clasament prin numeroasele sale atracții și obiective turistice, care vor fi de acum mult mai vizibile prin filialele naționale ale FIJET World.

Galerie foto- Stațiunea Durău, iarna

Galerie foto- Stațiunea Durău, vara

Membrii Clubului Presei de Turism – FIJET România și-au propus să evidențieze, anual, 10 destinații din țară în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse. O astfel de destinație este și stațiunea Durău care, prin tot ce oferă în prezent turiștilor, a fost votată și inclusă în topul destinațiilor din România, cu scopul ca toate aceste locații minunate din țară să fie mai mult promovate și vizitate în weekend-urile, vacanțele și concediile anului 2023.

Scurtă descriere a stațiunii de către inițiatorii proiectului o găsiți accesând link-ul:

Destinațiile FIJET România 2023. Locul 10: Durău

Administrația Parcului Național Ceahlău și Serviciul Salvamont din zona stațiunii, ambele aflate în subordinea Consiliului Județean Neamț, au desfășurat activități intense pe parcursul anului trecut, datorită numărului crescut de vizitatori. Aproximativ 72.600 de persoane au plătit bilet de acces. 41.700 au ajuns în Durău și au urcat pe munte din acest punct. Alte 15.629 de persoane au folosit ca poartă de acces Izvorul Muntelui și alți 14.986 de vizitatori au urcat pe munte prin Confluența Bistrelor.

Alte două atracții, apreciate de turiști și amenajate în ultimii ani de Consiliul Județean Neamț, sunt cele 500 de trepte ale renumitei scări către Vf. Toaca și drumul Axial, cel mai atractiv, dar și cel mai scurt traseu care face legătura între zonele Izvorul Muntelui și stațiunea Durău, reabilitat și modernizat în luna august a anului 2021, după mai bine de 20 de ani, de când drumul nu a mai fost redeschis circulației.

 

Scara, cu rol semnificativ în prevenirea eventualelor accidente montane, facilitează accesul turiștilor către Vârful Toaca din Masivul Ceahlău și a fost inaugurată de turiști în toamna anului 2018, după aproximativ două veri de lucrări intensive, cu materiale din structuri metalice pe grinzi din lemn de esență tare și grătare din rășină.

 

 

Galerie foto:

Toate acestea au fost urcate cu elicopterul până aproape de Cabana Meteo și cărate apoi în spinare de către muncitori până sus, în vârf, scara fiind singura din țară aflată la o asemenea altitudine, de unde turiștii au parte de o panoramă unică, un peisaj de o frumusețe care nu poate fi descrisă în cuvinte.

Pe lângă Stațiunea Durău, printre destinațiile incluse se numără Fundata din județul Brașov, Bucovina, Delta Dunării, Sulina, Gura Portiței, Țara Hațegului, Complexul Sturdza, Miclăușeni, Șinca Veche și Țara Moților.

Premierea celor 10 destinații de top din România a avut loc la gala-eveniment FIJET România, organizată la Târgul de Turism al României de la Romexpo (23-26 februarie 2023) de către inițiatorii proiectului, Clubul Presei de Turism – FIJET România.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.