Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Credinţă şi spriritualitate în Neamţ, Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Mănăstiri, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Schituri
,

Ținutul Zimbrului din NEAMȚ poate fi „Destinația Anului 2023”. VOTEAZĂ ȘI TU!

23 March 2023 0 Comentarii

Cultură și tradiții, artă populară și folclor, obiective și atracții turistice, spiritualitate și credință, locuri sfinte, așezăminte și sate monahale, rute de pelerinaj consacrate la nivel european, evenimente și EcoBrunch-uri cu produse locale și meșteri populari, toate acestea și multe altele descriu Ținutul Zimbrului din NEAMȚ, o destinație căreia îi dă viață o comunitate aparte, unită și deosebit de ospitalieră.

Galerie foto:

Un safari prin pădurile Neamțului îți dă ocazia să observi, să te apropii și să te bucuri de întâlnirea cu un zimbru adevărat de o tonă, pe care îl poți găsi prin parcul natural, ajutat de un ranger, pe jos sau cu mașina, în sălbăticie sau în semilibertate.

Cel mai scurt traseu durează două ore, iar dificultatea este medie. Desigur, pe lângă întâlnirile cu zimbrii, vizitatorii pot vedea și alte animale din fauna bogată a Parcului Natural Vânători-Neamț.

În fiecare anotimp, dar mai ales toamna, producători locali, meșteri și artiști din Neamț își dau întâlnire la EcoBrunch în Ținutul Zimbrului, un eveniment cultural – gastronomic ce sprijină conservarea autenticității locale, promovarea destinației de ecoturism din județul Neamț – Ținutul Zimbrului, singura locație din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile din lume.

Galerie foto:

Pentru tot ceea ce este și reprezintă în prezent, pentru toate demersurile, din ultimii ani, făcute pentru afirmarea microregiunii ca destinație ecoturistică, pentru conservarea și promovarea valorilor locale, Țintul Zimbrului din NEAMȚ este nominalizat pentru titlul de „Destinația Anului 2023”. VOTEAZĂ ȘI TU!

Până pe 7 aprilie, puteți susține ȚINUTUL ZIMBRULUI din Neamț cu un VOT, aici (CLICK)

http://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/

Pasul 1: Este necesar să votezi în cel puțin trei categorii.

Pasul 2: Apasă butonul „Trimite votul”

Pasul 3: Intră în căsuta ta de email și caută emailul de la organizator. Confirmă votul dând click pe link-ul primit pe mail.

ȚINUTUL ZIMBRULUI, destinația de ecoturism a județului Neamț se suprapune peste Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, orașul Târgu-Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători-Neamț.

Galerie foto:

Destinația ecoturistică a fost certificată de ANT în anul 2016, iar din anul 2017 a fost inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel Mondial, fiind singura destinație din România în acest clasament realizat de specialiști în turism de la nivel internațional. În anul 2018 și 2019 destinația a fost inclusă în lista scurtă a destinațiilor sustenabile în ceea ce privește natura și viața sălbatică. În anul 2022, s-a clasat pe locul I în lume la categoria Votul publicului. De asemenea, peisajul cultural- monahal din Vânători- Neamț este inclus în lista indicativă a patrimoniului UNESCO, ca un prim sit mixt din România.

Dezvoltare în ecoturismul nemțean

*Evenimentul Destinația Anului 2023 este organizat de Clubul Destinația Anului cu misiunea de a susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică.

Ținutul Zimbrului (destinația ecoturistică din județul Neamț) a fost nominalizat la categoria Comori Naturale în competiția Destinația Anului 2023. Iată aici și descrierea care apare pe site-ul organizatorilor.

Alături de Ținutul Zimbrului din Neamț, la categoria menționată anterior (categorie prezentată de Asociația de Ecoturism din România) sunt nominalizate și Pădurea Craiului Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Țara Dornelor, Țara Hațegului, Eco Maramureș, Colinele Transilvaniei, Băile Tușnad.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.