Home » Alte evenimente

Biblioteca Județeană pregătește copii pentru Olimpiada de Benzi Desenate

27 March 2023 0 Comentarii

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează ateliere de benzi desenate cu profesorul Lucian-Gogu Craiu, în parteneriat cu Palatul Copiilor și Școala de Artă Piatra-Neamț, în perioada luni-vineri, 27-31 martie 2023, de la ora 13:00.

Atelierele se adresează elevilor din clasele I-XII, iar participarea la ele este gratuită.

Cele mai bune lucrări realizate în cadrul acestor ateliere vor participa la Olimpiada de Benzi Desenate.

De asemenea, copiii pot lucra și acasă, independent, și pot trimite lucrările scanate pe email, la adresa [email protected] sau pot veni cu ele la bibliotecă, la Secția de carte pentru copii & Ludoteca „Ion Creangă“.

Conform regulamentului Olimpiadei de Benzi Desenate, „înscrierea paginilor / planșelor de bandă desenată în concurs se face DOAR prin intermediul bibliotecilor școlare, județene, orășenești și comunale“ (https://www.facebook.com/Olimpiada-de-Benzi-Desenate-106987390837966/photos/pcb.714809340055765/715154846687881/).

„Olimpiada de Benzi Desenate ajunge anul acesta la a IV-a ediție. Inițiată de Mihai lonuț Grăjdeanu – autor și profesor de benzi desenatei, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române, ediția din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate.

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO“, se arată pe pagina de Facebook oficială a Olimpiadei de Benzi Desenate.

Tot pe această pagină se găsește și regulamentul de desfășurare și de înscriere în concurs.

Din acest regulament mai spicuim: „1. Condiții de participare: concursul este destinat doar școlarilor și elevilor (clasele I – XII).

  1. Specificații tehnice: metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate: desen în creion, contur, culoare (creioane colorate, carioci, tempera, acuarelă) sau alb-negru cu nuanțe de gri. Se va lucra pe vertical.
  2. Dimensiunea lucrării: format A4 pentru clasele I – IV format A3 pentru clasele V-XII“.

Partenerii instituționali ai Olimpiadei de Benzi Desenate sunt Biblioteca Județeană „George Barițiu“ Brașov – Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret; Muzeul Municipiului București; Asociația Națională a Bibliotecarilor și

Bibliotecilor Publice din România (ANBPR); Asociația Bibliotecilor din România (ABR).

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.