Home » Alte evenimente

RECITAL ÎN STAGIUNE: „VOCAL NORDIC INTERMEZZOS – GRIEG, ENESCU AND FRIENDS”

18 May 2023 0 Comentarii

 

Evenimentul care va avea loc la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, pe 19 mai 2023, ora 17:00, reprezintă o colaborare interdisciplinară a cântului, artei pianistice, dramaturgiei și literaturii între România și Norvegia.

Programul include un recital oratoric cu selecții din opere literare de Mihai Eminescu și Henrik Ibsen, intercalate cu lucrări muzicale de George Enescu, Constantin Silvestri, Edvard Grieg și Eyvind Alnæs.

Un scurt tribut artistic va fi adus patrimoniului cultural al Ucrainei, prin interpretarea a două opus-uri aparținând „părinților” muzicii clasice ucrainene, Mykhailo Verykivsky și Mykola Lysenko.

Protagoniștii acestui eveniment aflat al granița dintre muzică și teatru vor fi actrița Cezara Fantusoprana Olena Androsiuk, alături de pianistul Dragoș Cantea și încă un invitat surpriză din Coreea de Sud.

Recitalul este conceput artistic de DAC Music Performance, companie norvegiană cu sediul la Oslo, în parteneriat cu Asociația Industrii Creative și Ateneul Național din Iași, în cadrul rezidențelor artistice ca inițiative bilaterale în programul RO-Cultura 2014-2021.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cuj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, și este parte a Stagiunii muzicale 2022-2023.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.