Home » Alte evenimente

Trofeul „Virgil Bărbuceanu“ ajunge la ediția a XIX-a

8 August 2023 1 Comentariu

 

* Elita sportului ecvestru românesc se va reuni în Baza Hipică Piatra Neamț la sfârșitul acestei săptămâni

 

Concursul Național de Sărituri peste Obstacole dotat cu Trofeul „Virgil Bărbuceanu“, ajuns la ediția a XIX-a, se va desfășura în perioada 10-13 august 2023, la baza hipică din Piatra Neamț.

Competiția – organizată de Federația Ecvestră Română în asociere cu Consiliul Județean Neamț și în colaborare cu Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“ – va reuni la start cei mai valoroși sportivi ai României la categoriile copii, juniori, tineret, amatori, amazoane și seniori.

Pentru Trofeul „Virgil Bărbuceanu“ se vor întrece atât juniorii, cât și seniorii în probe specifice fiecărei categorii, în urma cărora vor fi acordate respectivele două serii de însemne ale învingătorilor, constând în cupe, diplome și premii în bani.

Concomitent cu întrecerile pentru Trofeul „Virgil Bărbuceanu“ vor avea loc probele din cadrul Finalei Campionatului Național de Sărituri peste Obstacole, Criterii Cai, care vor desemna campionii României pentru anul 2023 la categoriile valorice B, C, D și E.

Organizatorii consideră că multitudinea de probe și deschiderea către toate categoriile de sportivi reprezintă un omagiu adus vestitului antrenor, care a avut o contribuție hotărâtoare la dezvoltarea și promovarea sportului ecvestru în județul Neamț. În memoria sa, s-a stabilit ca baza hipică în care și-a consacrat cea mai importantă parte a vieții sale sportive să-i poarte numele, iar în anul 2005 a debutat competiția națională dotată cu Trofeul „Virgil Bărbuceanu“.

Încă de la prima ediție, competiția a fost susținută financiar de către Consiliul Județean Neamț, căruia i s-au alăturat diverși sponsori.

„Sperăm ca ediția din acest an să reprezinte o pregătire pentru comemorarea a 20 de ani de la trecerea în eternitate a marelui campion Virgil Bărbuceanu, care va avea loc la cea de-a XX-a ediție a competiției naționale care îi poartă numele“, a precizat Costache Lupu, președintele Asociației Club Sportiv Ecvestru.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • Wikis a spus:

    Bravo elitelor sportului ecvestru romanesc pentru acest eveniment de top la sfarsitul acestei saptamani! Este o oportunitate excelenta pentru a reinvia memoria marelui campion Virgil Barbuceanu si de a oferi tinerilor sansa de a se intrece si evolua prin practicarea acestui sport minunat!

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.