Home » Alte evenimente

Arcadie Răileanu – expoziție retrospectivă de pictură

9 August 2023 1 Comentariu

Joi, 10 august 2023 la Muzeul de Artă Piatra-Neamt, va avea loc de la ora 17.00, vernisajul expoziției „Ferestre în timp”, semnată de artistul Arcadie Răileanu. Cele peste 30 de lucrări în ulei prezente pe simeze, reprezintă o retrospectivă a operei artistului, realizate în diferite etape de creație. Expoziția este elocventă pentru personalitatea și viziunea sa.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Arcadie Răileanu are o intensă activitate expozițională. De-a lungul carierei sale, a participat la numeroase expoziții de grup, la Tighina, Chișinău, Moscova, Râmnicu Vâlcea, Timișoara și Piatra-Neamț.

A deschis expoziții personale la Galeriile de Artă UAP Râmnicu Vâlcea, Bălți – Republica Moldova și Piatra Neamț, Galeriile de Artă „Vollard” Craiova, Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Muzeul Literaturii Române Iași, Galeriile “Tonitza” din Bârlad, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Născut în anul 1950 în Republica Moldova, pictorul Arcadie Răileanu a urmat Școala de Arte Plastice „A.V. Sciusev” din Chișinău studiind desen, pictură, compoziție, istoria artelor, sculptură, apoi urmează cursurile Facultății de Arhitectură a Institutului Politehnic din Chișinău.

Artist și pedagog, din 2006 coordonează clasa de pictură din cadrul Școlii Populare de Arte a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Colorist prin excelență, pasionat de expresionismul abstract geometric și constructivism, în anul 1999, obține premiul I pentru Pictură, la Bienala Națională de Artă „Lascăr Vorel” Piatra Neamț.

Expoziția este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 10 august – 22 septembrie.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • Instapress a spus:

    Cu toata bucuria pe care o simt o sa merg Joi,10 August la vernisajul Expozitiei „Ferestre in timp” semnata de artistul Arcadie Raileanu. Aceasta expozitie ma face sa ma bucur ca am ocazia sa admir operele splendide ale acestui artist cu o intensa activitate expozitionala, si sa descopar istoria sa si stilul sau distinctiv de a picta. O experienta care imi va ramane in amintire. Astept cu nerabdare joi, 10 august 2023!

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.