Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Expoziții, Muzee, Obiective turistice, Promovare Turistică

„Noaptea Muzeelor”, cea mai lungă zi culturală din an

16 May 2024 0 Comentarii

Urmează Ziua Internațională a Muzeelor, prin urmare, sâmbătă, 18 mai, Complexul Muzeal Național Neamț își deschide porțile pentru vizite gratuite în intervalul 18:00-22:00.

La Muzeul de Artă Piatra-Neamț se va desfășura, începând cu ora 17.00, conferința intitulată România regală susținută de academician Georgeta Filitti.

Muzeul de Artă găzduiește în această perioadă două expoziții temporare – Iulia Hălăucescu. Confesiuni cromatice la centenar (1924-2024) și Aida-Sușter Boțan – Între Cer și Pământ. Oameni ai învierii. Menționăm și expoziția de fotografie și artă video intitulată În afara timpului vizibil organizată în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași.

Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț găzduiește expoziția temporară intitulată – Fasmidele, curiozități ale naturii.

 

 

Galeriile de Artă Lascăr Vorel invită publicul vizitator la o expoziție de sculptură și desen, o colaborare dintre doi artiști și profesori, Lucian Tudorache (Piatra-Neamț) și Marius Viorel Ivanovici (Argeș).

 

Începând cu ora 10:00, la sediul din Casa Fălcoianu, Muzeul de Istorie Roman propune vernisajul expoziției temporare Aspecte din viața satului – agricultura. De la ora 17.00, aceeași locație va găzdui un simpozion ce își propune să detalieze unele aspecte legate de tematica expoziției (tradiții agricole, agricultura practicată în fostul județ Roman, etc.)

Muzeul de Artă Roman

 

Muzeul de Artă Roman își va întâmpina oaspeții cu o expoziție – eveniment aparținând celui mai prolific și mai apreciat artist romașcan, Mihai Olteanu. De la ora 19.00 va avea loc microrecitalul Clubului de Canto Noblesse sub îndrumarea prof. Ionela Mardare Mirică și microrecitalul susținut la chitară și voce de Daria Ioana Simon. Seara se va încheia cu demo-live (a V-a ediție), artă demonstrativă, susținută de artiști din Roman, Chișinău, Bârlad, Vaslui, Bacău.

 

Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț prezintă, pe lângă expoziția permanentă, expoziția temporară, intitulată Târgul de sub oraș. Mărturii arheologice medievale și moderne descoperite în Târgu Neamț.

„Porți deschise la Rareș” este proiectul prin care vizitatorii sunt ghidați în cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, în intervalul orar 17:30-21:30, printr-o serie de activități care vizează istoricul Colegiului și acțiuni de voluntariat din partea elevilor în asigurarea ghidajului la obiectivul Pivnița I parte din Ansamblul Muzeal „Curtea Domnească”.

De asemenea, și Cetatea Neamț și Casa Memorială Veronica Micle vor putea fi vizitate sâmbătă, în regim gratuit.

În ultimii ani, sute de mii de români au transformat „Noaptea Muzeelor” într-un fenomen cultural național și social.

În anul 2022, „Noaptea Muzeelor”, cel mai promovat eveniment cultural din România, a ajuns la un bilanț impresionant la nivel național: 260 de spații și medii muzeale vizitate, 90 de localități, 39 de județe participante și 325.133 de vizitatori, un număr covârșitor de altfel.

Record de vizite la muzeele din Neamț

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.