[16 May 2024 | 0 Comentarii | ]
„Noaptea Muzeelor”, cea mai lungă zi culturală din an

Urmează Ziua Internațională a Muzeelor, prin urmare, sâmbătă, 18 mai, Complexul Muzeal Național Neamț își deschide porțile pentru vizite gratuite în intervalul 18:00-22:00.
La Muzeul de Artă Piatra-Neamț se va desfășura, începând cu ora 17.00, conferința intitulată România regală susținută de academician Georgeta Filitti.
Muzeul de Artă găzduiește în această perioadă două expoziții temporare – Iulia Hălăucescu. Confesiuni cromatice la centenar (1924-2024) și Aida-Sușter Boțan – Între Cer și Pământ. Oameni ai învierii. Menționăm și expoziția de fotografie și artă video intitulată În afara timpului vizibil organizată în parteneriat cu Universitatea Națională …

Citeste tot articolul »

.: Promovare Turistică :., Circuite turistice, Credinţă şi spriritualitate în Neamţ, Evenimente, Evenimente și proiecte finanțate de Consiliul Județean Neamț, Lacuri în județul Neamț, Mănăstiri, Obiective turistice, Promovare Turistică »

[30 Apr 2024 | 0 Comentarii | ]
Promovarea Neamțului se face și în rândul tinerilor

Gazdă a Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, județul Neamț a fost descoperit, săptămâna trecută, de peste 500 de elevi, cadre didactice, membri din Comisia Națională de Evaluare. Aceștia s-au bucurat de o excursie la obiective culturale, spirituale și istorice de pe traseul Piatra-Neamț – Bistrița – Pângărați – Bicaz – Baraj de la Bicaz.
Toți participanții au fost extrem de încântați de frumusețile naturale pe care le-au descoperit pe durata deplasării, de însemnătatea istorică și spirituală a celor două mănăstiri de pe traseu, Bistrița și Pângărați, de …

.: Promovare Turistică :., Evenimente, Expoziții, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Promovare Turistică »

[26 Apr 2024 | 0 Comentarii | ]
Inițiative îndrăznețe în Neamț pentru dezvoltarea turismului circular

Principiile dezvoltării turismului circular prind contur tot mai mult în județul nostru și în Regiunea de Nord-Est, iar inițiativele care propun practici sustenabile ajung în atenția și preferințele turiștilor din țară și din afară.
Am fost și noi prezenți la evenimentul ”TRACE project study visit&networking event”, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est și ne-am bucurat să fim alături de oameni care construiesc frumos pentru transformarea sectorului turism într-o industrie rezilientă și sustenabilă, prin consolidarea unui ecosistem european de turism circular.
Evenimentul, dedicat IMM-urilor din sectorul …

.: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Credinţă şi spriritualitate în Neamţ, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Mănăstiri, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Pelerinaje la mănăstiri, Promovare Turistică, Sate nemțene, Schituri »

[22 Apr 2024 | 0 Comentarii | ]
Un reportaj Antena 1 recomandă Neamțul ca destinație turistică de Paști

Motivele sunt clare și fac ofertele din destinația noastră de nerefuzat: frumuseți naturale deosebite asezonate cu servicii și bunătăți culinare specifice locului, la prețuri care nu au concurență.
https://observatornews.ro/travel/vacanta-de-paste-locul-din-tara-unde-un-sejur-de-trei-nopti-poate-ajunge-la-aproape-3000-de-lei-mesele-si-cina-festiva-sunt-incluse-571966.html
Mii de turişti sunt aşteptaţi în minivacanța de 1 Mai și sărbătorile de Paști în Ținutul Neamțului unde proprietarii de pensiuni le pregătesc oaspeţilor excursii la mănăstiri, mese festive, petreceri şi multe suprize.
Frumuseţea naturii este un mare atuu al zonei, iar turiștii care vor ajunge de sărbători aici vor fi răsfățați cu preparate moldovenești, cu drob de oaie, miel la cuptor, sarmale tradiţionale, …

.: Promovare Turistică :., Evenimente, Obiective turistice, Promovare Turistică »

[17 Apr 2024 | 3 Comentarii | ]
Neamțul, nominalizat la Destinația Anului de cinci ori în patru categorii

Avem o veste bună pentru toți cei care iubesc județul Neamț, cu toate frumusețile lui, căci acesta se numără printre destinațiile finaliste la competiția Destinația Anului 2024, fiind nominalizat de cinci ori în patru categorii:
Piatra-Neamț la categoria Orașe care inspiră
Neamțul istoric și pitoresc la categoria Tărâmuri cu tradiție și istorie
Ținutul Zimbrului, Neamț la categoria Regiuni eco-turistice
Casa Dimineți în Cerdac, Județ Neamț, la categoria Cazări epice – boutique
Valea celor XII, Județ Neamț, la categoria Cazări epice – boutique
Găsiți toate destinațiile finaliste în competiția de la acestă ediție, aici:
 https://destinatiaanului.ro/destinatii/
Sezonul se anunță unul …

.: Promovare Turistică :., Evenimente, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Promovare Turistică, Sate nemțene »

[4 Apr 2024 | 0 Comentarii | ]
Altița Borleștiului, de pe ulițele satului la Premiile AFCN

La cea de-a noua ediție, Premiile AFCN nominalizează „Altița ulițelor din Borlești” la categoria Activarea patrimoniului imaterial.
Proiectul din Neamț, „Altița ulițelor din Borlești” care a făcut punte între generații pentru promovarea și transmiterea tradițiilor locale, a fost a treia nominalizare din cinci organizații neguvernamentale ale căror proiecte s-au evidențiat prin inițiativele lor care au adus în actualitate și au făcut relevante pentru societatea contemporană patrimoniul imaterial, punându-i în valoare resursele identitare.
https://www.afcn.ro/media/NOMINALIZ%C4%82RI%20PREMIILE%20AFCN%202023.pdf
Ediția din acest an a Premiilor AFCN continuă să fie un prilej de întâlnire cu organizațiile neguvernamentale care și-au dedicat …

.: Promovare Turistică :., Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Promovare Turistică, Sate nemțene »

[18 Mar 2024 | 0 Comentarii | ]
20 de rețete culinare tradiționale și multe povești din Neamț

 
Despre tradiția și gastronomia nemțeană se poate vorbi și scrie mult, fără ca subiectele să poată fi epuizate, căci lumea culinară din zonă este fabuloasă, cu o istorie lungă și povești fără sfârșit.
 
 
Proiectul „Tradiție și gastronomie în Neamț” a reușit să strângă laolaltă 20 de rețete tradiționale de la gospodinele din județ într-o broșură denumită „Povești gastronomice din Neamț” și a încurajat inițiativele culinare locale prin workshop-urile organizate, sub titlul „Punct Gastronomic Local – Afacerea cu viața de la țară”.
Galerie foto evenimente proiect:
„Povești gastronomice din Neamț are rădăcini adânci și …

Evenimente și proiecte finanțate de Consiliul Județean Neamț, Evenimente și proiecte inițiate de Consiliul Județean Neamț, Obiective turistice, Personalităţi culturale nemţene, Promovare Turistică »

[1 Mar 2024 | 0 Comentarii | ]
„Zilele Ion Creangă” la Târgu Neamț la 187 de ani de la nașterea povestitorului

Opera și personalitatea scriitorului Ion Creangă, puse în valoare printr-un proiect comun al Consiliului Județean, administrației târgnemțene și instituțiilor de cultură județene
De vineri și până duminică, grație unei colaborări a Consiliului Județean Neamț, prin instituțiile de cultură din subordine, cu Primăria Târgu-Neamț, în orașul de Sub Cetate va avea loc o nouă ediție a „Zilelor Ion Creangă“, în cadrul evenimentului „Zilele Porților Deschise“, prilej pentru desfășurarea de activități dedicate operei și personalității scriitorului humuleștean.
„Este absolut firească susținerea de către Consiliul Județean Neamț a unor manifestări care să pună în evidență …

.: Promovare Turistică :., Biserici, Credinţă şi spriritualitate în Neamţ, Mănăstiri, Pelerinaje la mănăstiri, Promovare Turistică, Sate nemțene »

[28 Feb 2024 | 0 Comentarii | ]
Povestea celor șapte icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului și ale Sfintei Ana din Ținutul Neamțului

Cea mai veche icoană din România, făcătoare de minuni, este la Mănăstirea Neamț
(sursa foto: doxologia.ro)
Renumită nu numai prin frumusețea și încărcătura ei istorică și denumită totodată „Ierusalimul Ortodoxiei Române”, Mănăstirea Neamț adăpostește icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini – Tricheirousa sau Lidianca, ultimul supranume fiindu-i dat după țara ei de origine. Istoria spune că icoana, înfățișând-o pe Născătoarea de Dumnezeu ținându-și Pruncul în brațe, iar pe spate avându-l pictat pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost făcută în anul 665, în Lida, ca reproducere a unei …