Home » Agrement
, , , ,

Baza Hipica Piatra Neamt

23 September 2009 0 Comentarii

baza-hipica-piatra-neamtLocatie: Baza Hipica Col. Virgil Barbuceanu este situata in Piatra Neamt, in zona denumita “Peste Vale” si alaturi de Strandul Tineretului formeaza un minunat complex sportiv, turistic si de agrement.

Tel: 0746.912.427

Descriere:

Baza hipica de la Piatra Neamt este considerata ca fiind cea mai frumoasa baza hipica din tara. Inaugurata in anul 1986, intr-un loc ce ofera un peisaj de exceptie, baza hipica este inconjurata de raul Bistrita si padurea de la poalele Muntelui Cernegura.

Baza hipica Col. Virgil Barbuceanu este administrata si folosita de catre doua cluburi,  Clubul Sportiv Ecvestru si Clubul Sportiv TCE 3 Brazi, cu sprijinul Consiliului Local Piatra Neamt si a mai multor firme care o sponsorizeaza. Complexul unde sunt crescute cabalinele este cotat ca avand cele mai bune condiţii din tara, motiv pentru care, a fost aleasa gazda mai multor etape ale Cupei Mondiale de Sarituri peste Obstacole.

Find destinatia mai multor concursuri ecvestre nationale dar si mondiale, Baza hipica de la Piatra Neamt adaposteste un numar de 30 de cai de rasa, unii dintre ei fiind cunoscuti pentru meritele obtinute la concursuri.  Astfel, il putem aminti pe Violet, calul pursange englez, in varsta de 25 de ani, fosta glorie olimpica de la Olimpiada de la Moscova care a fost calarit de toti cei care acum sunt mari campioni la echitatie. Un alt exemplar deosebit este “Indianul”, un cal din rasa Holstein, unicat in Romania, pentru ca este obtinut in urma unui transfer de embrioni. Acest cal, asemeni armasarilor din povestile lui Karl May impresioneaza prin firea lui  extrem de blanda.

Totodata, cluburile de la baza hipica pun la dispozitia comunitatii locale, dar si a turistilor, posibilitatea de a se initia si patrunde in tainele acestui sport, prin oferirea de cursuri organizate de Scoala de Echitatie. Oferta Bazei Hipice Col. Virgil Barbuceanu mai cuprinde: Calarie de agrement si Plimbari de agreement cu trasura.

In timpul verii, se poate practica turismul calare in zonele Batca Doamnei si Bahrin cu exemplare de cai special dresati si adaptati la traseele montane. Trasurile pot fi puse la dispozitie pentru plimbari de agrement dar si pentru nunti sau alte evenimente importante. Pentru copii, Baza hipica de la Piatra Neamt pune la dispozitie un ponei.

Album Foto
Click pentru a mari pozele

Click aici pentru a vedea toate albumele foto

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.