Home » Muzee, Obiective turistice
,

Casa Memoriala Aristide Caradja – Judetul Neamt

24 September 2009 0 Comentarii

casa-memoriala-aristide-caradja-neamtAdresa: com Grumazesti, jud. Neamt

Descriere:

Printul Aristide Caradja (n. 28 septembrie 1861, Dresda — d. 29 mai 1955, Bucuresti), membru al unei familii nobile de origine greco-bizantina, a fost un entomolog si jurist roman, membru de onoare al Academiei Romane. El este realizatorul unei colectii de lepidoptere de o mare valoare stiintifica, unica in lume, pe care a donat-o in anul 1944, Muzeului “Grigore Antipa” din Bucuresti.

Casa in care a trait si a studiat timp de mai multi ani cunoscutul entomolog Aristide Caradja se afla situata  in centrul comunei Grumazesti, in mijlocul unui mic parc dendrologic. Parcul este constituit din arbori seculari de stejar, frasin, carpen, castan si tei. Din punct de vedere architectural casa este construita pe un singur nivel si prezinta o terasa larga in fata marelui salon din care se deschid intrarile in celelalte incaperi.  Aici, pe domeniul sau din Grumazesti, naturalistul Aristide Caradja a studiat si a colectionat vestita sa colectie de fluturi.

In prezent, domeniul a intrat in posesia mostenitorilor ca urmare a unui proces de revendicare.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.