Home » Evenimente, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri
, ,

Dor cu Dor si Drag cu Drag la Targul de Martisoare de la Piatra Neamt

24 February 2010 0 Comentarii

eveniment-martisor-carmen-saeculareIn Curtea Domneasca a lui Stefan cel Mare de la Piatra Neamt, in perioada 26 – 28 februarie, are loc prima editie a Targului de Martisoare la care sunt invitati toti iubitorii de traditie romaneasca. Martisoarele expuse sunt creatiile mesterilor populari din intreaga Moldova, dar si din tara. Alaturi de ei sunt invitati librarii de la Bibliopolis si florarii. Organizatorul acestui eveniment este Centru pentru Cultura si Arte “Carmen Saeculare” Neamt care doreste cu aceasta ocazie sa combata kitschul si sa puna in valoare munca mesterilor populari care tin in viata arta traditionala romaneasca.

Putem gasi aici adevarate obiecte de arta populara, de la martisoarele din lemn, ceramica si sticla pana la felicitari, figurine, tesaturi, bijuterii si accesorii toate lucrate manual. Printre mesterii pe care ii vom regasi la targ se numara: Valentina Acasandrei, Violeta Radu, Adrian Silvestru, Kedves Attila, Maricel Apalaghiei, Maria si Ariadna Bodron,  Gabriel Corbia, Rodica Ciocirtau, Iulian Mihalachi, Cecilia Haisan, Maria Virga, Amalia Vlad si Nicolae Diaconu.

Deschiderea oficiala a Targului de Martisoare de la Piatra Neamt va avea loc vineri  la ora 12,00,  iar finalul duminica la ora 19,00, cand participantii sunt invitati in incinta Teatrului Tineretului la spectacolul “Dor cu Dor si Drag cu Drag”. La spectacol vor canta membrii ansamblului „Florile Ceahlaului”, tinerele Maricica Andrei, Codruţa Avacaritei, Iuliana Candrea,  Alina Carnariu, Ana Dragu si Georgiana Axinte, solistii instrumentisti de la Liceul de Arta „Victor Brauner”, naistele Adelina Chirila si Madalina Luca, dar si membrii orchestrei „Stefan Voievod”. Totodata, de la spectacol nu va lipsi nici Dragobetele, deschizatorul dragostei si bunei dispozitii la romani.

Domnul Valentin Andrei de la Centru pentru Cultura si Arte “Carmen Saeculare” Neamt ne invita la Targul de Martisoare si ne anunta ca vom avea parte de “un sfarsit de saptamana incarcat de… Martisoare, fiecare in felul sau aducator de noroc, si o stare de spirit in ton cu anotimpul ce sta sa vina”.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.