Home » Agrement

Vizitează staţiunile din Ţinutul Neamţului

23 October 2011 0 Comentarii

statiuni-judetul-neamtÎn Ţinutul Neamţului sunt 4 staţiuni balneare şi de recreere aşezate în locaţii ideale cu multă verdeaţă, aer curat şi ape minerale cu proprietăţi miraculoase. Aceste staţiuni sunt:

Staţiunea Durău este situată în comuna Ceahlău, la 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe râul Bicaz, la 60 km (pe drumul axial Izvorul Muntelui – Durău) sau 88 km (pe la Piatra Teiului) de municipiul Piatra Neamţ, într-o poiană însorită pe versantul de N – V al Munţilor Ceahlău (Carpaţii Orientali), la o altitudine de 820 m.

Datorită liniştei şi aerului curat de munte, Staţiunea Durău, reprezintă un loc de odihnă şi relaxare pentru turişti. Staţiunea mai este recomandată şi pentru practicarea sporturilor de iarnă pe partia amenajată dar şi pentru tratament (nevroze astenice, stări de slabiciune, anemia, refacere dupa eforturi psihice sau intelectuale etc.)

Staţiunea Bălţăteşti este situată la 34 km de municipiul Piatra Neamţ şi la 11 km de oraşul Târgu Neamţ, pe DN 15 C în centrul comunei Balţăteşti. Aflată într-un cadru natural deosebit cu un climat moderat, staţiunea dispune de izvoare de ape minerale cu un conţinut ridicat în săruri şi  importante calităţi terapeutice. Totodata, aceste ape minerale au luat medalii de aur la Paris in anul 1900 dar si la Bucuresti in anul 1906.

Staţiunea Bălţăteşti dispune de 4 hoteluri şi are o capacitate de 500 de locuri. Baza de tratament de la Balţăteşti cuprinde 75 de cabinete unde se desfăşoara servicii medicale balneofizioterapeutice şi de recuperare medicală.

Staţiunea Neguleşti este situată în comuna Piatra Şoimului, la 25 km distanţă de municipiul Piatra Neamţ şi a fost preluată de SC Neamţ Turism Srl, iar în ultima perioadă a fost dotată şi modernizată, obţinându-se astfel autorizaţiile necesare de funcţionare. Staţiunea Neguleşti este cunoscută pentru calităţile terapeutice ale apelor clorosodice, magnezice şi iodurate care tratează o gamă largă de afecţiuni cronice.

În prezent, staţiunea Neguleşti dispune de o capacitate de cazare pentru 118 persoane, în camera de două şi trei locuri sau apartamente cu două sau cinci locuri, iar restaurantul are capacitatea de peste 100 persoane.

Staţiunea Oglinzi
este situată la aproximativ 3 km nord de oraşul Târgu Neamţ, la o altitudine de 480 m, într-o zonă cu climat temperat-continental moderat în care domneşte liniştea. Staţiunea dispune de o bază de tratament cu băi calde la cadă, împăchetari cu parafina, băi galvanice, curenţi dinamici, ultrasunete, masaj şi gimnastică medicală. Aici se pot trata afecţiuni reumatismale, ginecologice, dermatologice, afecţiuni ale aparatului respirator, sechele post-traumatice şi nevroze astenice. Pentru petrecerea timpului liber şi pentru distracţii staţiunea Oglinzi oferă diverse posibilităţi, şi anume: club, cinematograf, sală de jocuri mecanice, terenuri de tenis şi de volei, excursii la obiectivele turistice din imprejurimi.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.