Home » Circuite turistice, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș

Peisaje de toamnă pe traseul Şaua Ţifra – Cătunul Bicăjel

21 November 2011 0 Comentarii

toamna-saua-tifra-2011Peisaje de toamnă spectaculoase întâlnim şi pe traseele din Cheile Bicazului. Un traseu deosebit care oferă iubitorilor de fotografie tablouri de toamnă este traseul marcat cu triunghi galben care are punctul de plecare din DN 12 C  situat între Poarta de Piatră şi “Serpentinele Mici”. Acest traseu este circular şi porneşte din Cheile Bicazului spre Şaua Ţifra, Drumul Vărarilor, Şaua Piatra Roşie, centrul statiunii Lacul Rosu şi drumul din Cheile Bicazului pâna la punctul de plecare.

De la punctul de plecare traseul trece prin pădure şi urcă până sub peretele vestic al Pietrei Maria, unde poţi fotografia impresionantele bucăţi de piatră rupte din stâncă. Apoi, drumul continuă prin pădure ajungând la Şaua Ţifra de unde poţi admira în toată splendoarea ei  întreaga vale a Bicăjelului. Din acest loc priveliştea panoramică care ţi se deschide în faţa ochilor este grandioasă  şi  poţi să te bucuri nestingherit de vastitatea fără de sfârşit a munţilor şi văilor.

Traseul ne conduce prin cătunul Bicăjel care are un farmec aparte specific satelor româneşti de munte. Casele de lemn a oamenilor de la munte, fânăriile cu căpitţele adunate şi pregătite pentru iarnă, copacii cu coroana ruginie care se scutură la cea mai mică adiere de vânt şi fumul gros al focurilor din gospodării întregesc atmosfera de toamnă târzie a acestor locuri. Parcă priveşti totul printr-o fereastră a trecutului deoarece aceste locuri rustice şi-au păstrat încă farmecul şi obiceiurile de altădată pe care rar le mai întâlneşti în zilele noastre.

De pe drumul cătunului Bicăjel vei putea admira o vedere frumoasă spre stâncile din Suhardul Mic, Grădina Zânelor, peretele sudic şi sud-estic din Făgetul Ciucului. Apoi, traseul ajunge în centrul staţiunii Lacul Roşu şi se continuă încă 3 km pe şoseaua care străbate Cheile Bicazului. Pe drum ai ocazia să fotografiezi dantela de gheaţă formată pe albia râului Bicaz.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.