Home » Agrement

Vizitează oraşul Piatra Neamţ iarna

18 February 2012 0 Comentarii

viziteaza-orasul-piatra-neamt-iarnaOraşul Piatra Neamţ este locul unde istoria este prezentă pretutindeni, oferind vizitatorilor numeroase atracţii turistice. Aici veţi găsi alături de obiectivele turistice şi numeroase facilităţi pentru practicarea sporturilor de iarnă, pentru relaxare şi pentru odihnă.

Iubitorii sporturilor de iarnă  pot să se distreze în zona de agrement a oraşului care cuprinde mai multe obiective, şi anume:
Complexul Turistic Cozla care se află încă în plină dezvoltare este destinaţia de iarnă preferată a turiştilor care vin în Piatra Neamţ.  De la pârtia de ski, pârtia de tubing, plimbarea cu telegondola şi până la traseele de drumeţie, turiştii găsesc aici diverse posibilităţi de distracţie şi recreere.

Complexul Turistic şi de Agrement „Peste Vale” este locul unde se află patinoarul. Acesta este iluminat pe timp de noapte şi dispune pe lângă instalaţiile de bază şi de utilităţile necesare unei baze de agrement.

Turiştii care vin iarna în Piatra Neamţ au la dispoziţie următoarele obiective pentru a le vizita:

Curtea Domnească din Piatra Neamţ a fost construită între anii 1468-1475 de către Ştefan cel Mare şi cuprinde Biserica „Sf Ioan Botezătorul” şi Turnul lui Ştefan cel Mare. Din Complexul Curtea Domnească fac parte patru muzee deosebite, şi anume: Muzeul Curtea Domnească, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.

Muzeul de Istorie şi Arheologie este situat pe str. Mihai Eminescu nr. 10, a fost infiinţat în anul 1934 de către preotul Constantin Mătasă  şi a fost primul muzeu exclusiv arheologic din Moldova.

Muzeul de Stiintele Naturii este situat pe str Petru Rares si a fost infiintat in anul 1960. Expozitia  muzeului a fost conceputa sub forma unei prezentari monografice complexe a judetului Neamt din punct de vedere geologic, paleontologic, floristic, faunistic si ecologic.

Casa Memorială Calistrat Hogaş este casa în care a locuit scriitorul Calistrat Hogaş şi unde sunt expuse documente de familie, manuscrise, mobilă originală şi obiecte personale ale scriitorului. Casa are un stil architectural deosebit, a fost construită în anul 1885 şi este înscrisă pe lista monumentelor de arhitectură din Patrimoniul Cultural Naţional.

Tradiţia şi ospitalitatea specifică, alături de spaţii de cazare moderne, monumente şi ansambluri de arhitectură, muzee şi atracţii pentru activităţi de agrement sunt ingredientele ideale pentru un sejur perfect în Piatra Neamţ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.