Home » Evenimente

Festivalul Naţional de lăută la Cetatea Neamţului ediţia a II a

23 September 2012 0 Comentarii

04-festivalul-de-lauta-2012Vineri, 17 august 2012, de la ora 15.00 s-a dat startul celei de a doua ediţie a Festivalului Naţional de lăută. Acestă manifestare s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile în Cetatea Neamţului singura fortificaţie medievală păstrată și restaurată din Moldova şi au participat menestreli din Iași, Timișoara şi Hunedoara.

De vineri și până duminică în Cetatea Neamţului s-au organizat spectacole de teatru, scenete şi animaţie pentru copii, Comedia dell’arte, teatru de păpuşi, ateliere de confecţionare de păpuşi tradiţionale şi panarame, spectacole folclorice și dansuri tradiţionale. Acest proiect al serilor de artă medievală s-a defășurat în ultimii 7 ani în 4 sit-uri medievale din Țara de Sus a Moldovei.

Festivalul a fost deschis atât pleiadei noi de lautiști din România, dar și unor instrumentiști ce s-au asociat lăutei, cum ar fi: harpă celtică, teorbă şi vihuela. Lăuta este un instrument muzical medieval dispărut din atenţia publicului de mai bine de două secole. Acest eveniment este un proiect educațional care își propune să promoveze lăuta, un instrument mai puțin cunoscut în România, dar să și sensibilizeze instituțiile de învățământ muzical din România în vederea introducerii acestuia în studiul curent.

Cu ocazia acestui festival iubitorii muzicii medievale din toate colţurile lumii au putut asculta între zidurile Cetăţii Neamţ acorduriile inconfundabile de lăută.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.