Home » .: Promovare Turistică :., Arhitectură românească tradițională, Circuite turistice, Mănăstiri, Obiective turistice, Pelerinaje la mănăstiri, Promovare Turistică, Schituri, Trasee în Parcul Natural Vânători Neamț

Pe cărarea mănăstirilor în Neamț

3 July 2018 0 Comentarii

 

Pe cărarea mănăstirilor în Neamț

O călătorie de suflet – Episodul 1

 

 

 

Județul Neamț adăpostește o bogată și rodnică viață călugărească prin așezămintele sale monahale. Biserici, schituri și mănăstiri se găsesc în sălbătăcia munților, în desișul pădurilor, acolo unde frumusețea văilor și liniștea poienilor se împletesc atât de armonios cu viața duhovnicească și credința în Dumnezeu.

Vă propunem o călătorie plină de semnificație spirituală între 5 vetre monahale, adevărate lăcașuri de credință și dăruire, totodată frumoase monumente de arhitectură. Călătoria începe de la Mănăstirea Agapia, situată la 9 km de orașul Tîrgu Neamț, cunoscută mai ales pentru pictura interioară realizată de pictorul Nicolae Grigorescu. Găsiți acolo 29 de lucrări originale ale pictorului, o bibliotecă cu cărţi foarte vechi şi un muzeu cu artă religioasă medievală.

Galerie foto:

Drumul continuă de la Mănăstirea Agapia la Schitul Agapia Veche, care datează din a doua jumătate a secolului al XIV-lea. Schitul este situat chiar pe urcușul potecii care leagă peste munte Mănăstirea Agapia de Mănăstirile Secu și Sihăstria. An de an, această potecă este plină de pelerini veniți în drumeție la Mănăstirile din Moldova, dornici să cunoască locurile unde au viețuit și s-au rugat numeroși sihaștri, de la care s-au preluat și menținut până astăzi numele unor frumoase locuri: Muntele lui Chiriac, Pârâul Pustnicului, Livada Părinților, Poiana lui Eufrosin, Poiana lui Serghie, Valea lui Agapia și Poiana lui Pahomie. Dintre acestea, Livada Părinților este un loc deosebit de frumos, unde s-a aflat prima construcție a schitului care a fost distrusă într-o zi de Paști de o avalanșă de zăpadă. În prezent, doar o cruce aflată în acel loc mai amintește de acea zi.

Galerie foto:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.